Zöldre váltott a Visa

A Visa elérte a 2020-ra kitűzött, 100 százalékban megújuló energia használatára vonatkozó célját, ezzel is támogatva a vállalat elkötelezettségét globális tevékenységeinek felelősségteljes és fenntartható irányítása iránt, beleértve 76 országbeli 131 irodáját és 4 globális feldolgozóközpontot.

A 100 százalékos megújuló cél 2018-as felállítása óta a Visa gyors intézkedéseket tett globális létesítmény-portfóliója terén az olyan megújuló energiaforrásokra való átállással, mint a nap- és a szélenergia.

“Mi a Visánál egyaránt látunk felelősséget és lehetőséget a fenntartható és inkluzív jövő felé történő átfogó váltásban,” mondta Al Kelly, a Visa Inc. vezérigazgatója. „Büszke vagyok az infrastruktúránkban véghezvitt befektetésekre, amivel sikerült elérnünk ezt a jelentős mérföldkövet a megújuló energia felhasználásunk tekintetében. Továbbra is prioritásként fogunk tekinteni üzletünk és iparágunk szerepének javítására a tisztább globális gazdaságra való átállásban.”

Együttműködve a helyi közművekkel és az elektromos áram piaci ellátóival, a Visa olyan megújuló energia megoldásokat finanszírozott az egyes piacokon, amelyek leginkább összhangban állnak az ország megújuló energiaforrásokhoz való hozzáállásával. Azokon a piacokon, ahol a Visa nagyobb létesítményeket működtet – többek közt az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban, melyek globális energiafelhasználásának 80 százalékáért felelősek –, a vállalat az elektromos áram megújuló forrásaiba fektetett. A konkrét intézkedések magukba foglalták a részvételt a Total Energy (Egyesült Királyság), a Xcel Energy (Colorado, Egyesült Államok), az Austin Energy (Texas, Egyesült Államok) és a Peninsula Clean Energy (San Francisco öböl vidéke, Egyesült Államok) által kínált megújuló elektromossági programokban.

Az átfogó megújuló energiára való átállás támogatása iránti elkötelezettsége mellett a Visa csatlakozott és követte az RE100 irányelveket – egy, a 100 százalékos megújuló energia iránt elkötelezett, befolyásos vállalkozások által létrehozott globális együttműködést, melynek vezetője a Klímacsoport, partnerségben a CDP-vel; tagja lett Megújuló Energia Vásárlók Szövetségének (REBA); és aláírta a Megújuló Energia Vásárlók Alapelveit.

A 100 százalékban megújuló energia vásárlásával a Visa mérsékli a társaság által fogyasztott villamos energia üvegházhatású gázkibocsátását (Scope 2 kibocsátás), és közel 90 százalékkal csökkenti a létesítményeiből és adatközpontjaiból származó üzemeltetési kibocsátást, szemben a társaság 2014. évi kiindulási helyzetével.

„Gratulálunk a Visának ahhoz az izgalmas bejelentéshez, hogy elérték a 100 százalékos megújuló energiafelhasználást – ebből is látszik, hogy lehetséges a vállalatok számára a tiszta energiára való gyors átállás,” jelentette ki Amy Davidsen, a Klímacsoport Észak-Amerikáért felelős vezérigazgatója. “Az is igazán lenyűgöző, hogy a Visa más kulcsszereplőkkel együttműködve dolgozott megújuló energia kapacitásának növelésén az általuk működtetett területeken. Az ilyen vezetői tevékenység hozzájárul a piaci változások felgyorsításához és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez.”

A Visa továbbra is elkötelezett a fenntarthatóbb jövő felé való elmozdulás elősegítése mellett – saját működését és a szélesebb kereskedelmi ökoszisztémát tekintve egyaránt. Működése során a Visa intézményei világszerte energiahatékonysági intézkedéseket hajtottak végre ezen kötelezettségvállalás teljesítésének érdekében, ideértve a LEED alapú épülettervezés és üzemeltetés, valamint a világítás és a HVAC korszerűsítése iránti elkötelezettséget, továbbá hatékony elektronikai irányelvek bevezetését, amely a vállalat legnagyobb irodáiban lévő új elektronika legalább 90 százalékát magába foglalja, megfelelve az Energy Star, vagy pedig EPAT tanúsítási szabványoknak.

„Ahogy a világ figyelme egyre inkább az éghajlatváltozás globális kihívásaira irányul, mi is felismertük és megértettük, hogy vezető szerepet kell játszanunk a fenntarthatóbb jövő építésében,” mondta Douglas Sabo, a Visa Inc. Alelnöke, valamint vállalati felelősségvállalásért és fenntarthatóságért felelős vezetője. „A Visa számára ez az eredmény bizonyítja, hogy mennyire vagyunk elkötelezettek a jó ügy iránt, és hogy mutassuk az utat a fenntartható üzleti megoldások területén.”

Ez az eredmény a Visa szélesebb, az ipar által is elismert fenntarthatósági stratégiájára építkezik. A Visa 2017 óta szerepel a Dow Jones Észak-Amerikai Fenntarthatósági Indexében, FTSE4Good Index tag, valamint a Sustainalitycs, az ESG és a vállalatirányítási kutatások és besorolások vezető független globális szolgáltatója 2018-ban “Túlteljesítőnek” nevezte a vállalatot a Szoftver és Szolgáltatások szektorban. További díjakért és elismerésekért kérjük, látogassa meg a Visa’s 2018 Corporate Responsibility and Sustainability report oldalt.

A Visa fenntarthatóság iránti elkötelezettsége a vállalaton kívülre is kiterjed. A rengeteg folyamatban lévő törekvés között a cég:

  • törekedett a tömegközlekedés és a városi mobilitás közti súrlódásának megszüntetésére,
  • partnerként részt vett egy 25 országot magába foglaló tanulmányban, melynek témája a fogyasztók és az egészséges, fenntartható élet,
  • segített elindítani a Travalystet, egy a fenntartható utazásra és turizmusra koncentráló kezdeményezést, valamint
  • célorientált márkákhoz csatlakozott, például alapító partnere a Brand for Good-nak – egy kezdeményezésnek, amely mozgalmat szeretne felépíteni a fenntartható élet vonzóbbá, jutalmazóbbá és elérhetőbbé tételéért.
  • Megosztom