Zöldenergiára váltott Európában a Vodafone

Mostantól 100 százalékban megújuló energiaforrásokból fedezi európai működésének energiaellátását a Vodafone, beleértve a mobil, illetve vezetékes hálózatok, az adatközpontok, a kiskereskedelmi egységek, valamint az irodák energiaigényét. A vállalást az európai leányvállalatok közül a Vodafone Magyarország teljesítette először, jóval a cégcsoport többi leányvállalata előtt: a magyar leányvállalat ügyfelei már 2020 októbere óta környezettudatos, megújuló energián alapuló szolgáltatásokat élvezhetnek.

Az elmúlt években a Vodafone több fontos lépést tett karbonlábnyomának csökkentése, valamint a környezetbarát működés felé, tovább erősítve ezáltal az éghajlatváltozás-kezelésben betöltött egyre jelentősebb szerepét. Ennek részeként a vállalat egy évvel ezelőtt bejelentette, hogy legkésőbb 2021 júliusáig 100%-ban megújuló energiával fogja üzemeltetni európai hálózatát, ezáltal egy olyan zöldenergiával működő hálózatot létrehozva, amely a jövőben is fenntartható módon fog növekedni – írja közleményében a társaság.

A Vodafone Group tavaly bejelentett vállalását a Vodafone Magyarország teljesítette elsőként: a magyar leányvállalat ügyfelei már 2020 októbere óta kizárólag szél- és vízenergián alapuló szolgáltatásokat vehetnek igénybe. A Vodafone Magyarország mellett a vállalást természetesen a többi európai leányvállalat is teljesítette, így mostantól a teljes európai Vodafone hálózat és a vállalatcsoport működéséhez szükséges egyéb villamosenergia szükségleteket is megújuló energiából fedezik. A Vodafone elkötelezett továbbá abban is, hogy ugyanez a paradigmaváltás 2025-ig Afrikában is végbemenjen.

A most bejelentett átalakulás kulcsfontosságú, hiszen ezzel a szolgáltató hatalmas lépést tesz 2030-as vállalásának irányába, miszerint a cég karbonlábnyomát nettó nullára csökkenti, és ezt 2040-ig a teljes beszállítói- és partnerhálózatára is kiterjeszti.

  • Megosztom