Zöld jelzést kapott a Mediaworks

A Gazdasági Versenyhivatal is engedélyezte, hogy a Mediaworks Hungary Zrt. felvásárolja a Pannon Lapok Társaságát (PLT). Ezt megelőzően már a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság is jóváhagyta az ügyletet. A két társaság tavalyi összesített bevétele mintegy 25 milliárd forint volt.

 

A Mediaworks Hungary Zrt. még július elején jelentette be, hogy megállapodott a PLT tulajdonosával, az Ost Holding GmbH-val a kiadó megvásárlásáról. A GVH Versenyhivatalának tegnap nyilvánosságra hozott döntésével a hazai médiapiac egyik legjelentősebb szereplőjének számító társaság igencsak megerősödik majd. A két társaság tavalyi összesített, mintegy 25 milliárd forintos bevételét 2015-ben csak az RTL tudta felülmúlni Magyarországon. A Mediaworks a tranzakció sikeres lezárása után ígért további tájékoztatást.

 

Előfordulhat egyébként, hogy nem csak a PLT, hanem az azt megvásárló Mediaworks is tulajdonost vált, ahogyan arról korábban az mmonline.hu is beszámolt, és amiről itt olvashat bővebben. A cégnyilvántartás szerint jelenleg a QDW Beteiligungen GmbH a Mediaworks Hungary Zrt. száz százalékos tulajdonosa – 2016. június 29-től ez a helyzet -, ami a Heinrich Pecina érdekeltségébe tartozó Vienna Capital Partners-hez tartozik.

  • Megosztom