Zöld elismerést kapott az OTP

Az OTP Bank kapta idén Magyarországon a Deloitte Közép-Európai Fenntarthatósági Jelentés Díjat, a Zöld Béka-díjat, amelyet tizennegyedik alkalommal ítélt oda a szakmai zsűri.

 

Az indoklás szerint az OTP Bank anyaga maradéktalanul megfelel a 2017-től aktuális követelményeknek: a legfrissebb Global Reporting Initiative (GRI 4) irányelvek alapján készült, külső személy által hitelesített dokumentumról van szó. Közölték, a jelentés az összes lényeges témát érinti, beleértve a társaság gazdasági, környezeti és társadalmi hatásait, kitérve az érdekelt felekre gyakorolt hatásra is – írja az MTI.

 

Az OTP Bank remek infografikákkal illusztrálta anyagát, ezen túl kreatív és felhasználóbarát megoldásokkal, például microsite-okkal (kisebb honlapokkal) tett elérhetővé további információkat, ami segítette a könnyebb eligazodást. Hozzátette: a nem pénzügyi jelentések erősítik a befektetők bizalmát, átláthatóbbá teszik az üzleti modellt, a stratégiát és az esetleges kockázatokat, továbbá segíthetnek az új üzleti lehetőségek felkutatásában is.

 

A Grundfos Hungary egyedi, háromdimenziós jelentésével az innovatív formai megoldásért járó különdíjat érdemelte ki. A két díjazotton kívül a zsűri külön méltatta a korábbi győztes Mol-csoport és Magyar Telekom pályázatát, illetve a Magyar Villamos Művek, a Tesco és a Telenor jelentéseit is – idézi az MTI a Deloitte közleményét.

 

Az elismerést idén 13 országban ítélik oda a legjobb fenntarthatósági jelentést készítő cégeknek. Az OTP Bank díjazott jelentése automatikusan részt vesz a regionális szintű értékelésben is, miként a különdíjjal jutalmazott Grundfos Hungary-é is.

  • Megosztom