Zenés projektben a Google

A Google Arts & Culture legújabb projektjeként a “Music, Makers & Machines” 15 ország több mint 50 archívumának, múzeumának, gyűjteményének, lemezkiadójának, fesztiváljainak és vezető zeneipari szakértőjének közreműködésével jött létre, azzal a céllal, hogy rávilágítva az elektronikus zene fontos kulturális szerepére, a kiterjesztett valóság, 3D modellek és 360°-os virtuális túrák révén mindenki számára lehetővé tegye történetének felfedezését és megismerését.

Az új online tárlat több mint 250, kurátorok által összeállított kiállítás kiterjedt archívumának segítségével – amely több mint 15 ezer fotót, videót, 360 ° -os virtuális túrát és 3D-s szkenneket, modelleket és zenéket tartalmaz – tesz virtuálisan bejárhatóvá legendás klubokat, stúdiókat és mutatja be a műfajok ikonikus hangszereit és úttörő művészeit.

A “Music, Makers & Machines”projekt részei

Music: Tanulj a zenéről, ismerd meg a Dubstep, Grime, Techno vagy Gabber műfajok eredetét, és ismerkedj meg annak meghatározó zenészeivel úgy mint Honey Dijon, Ellen Allien or Suzanne Ciani. Fedezd fel a klubélet helyszíneit Bristoltól Tel Avivig, és olyan legendás klubok történetét, dizájnját és kultúráját mint a berlini Tresor, és a Berghain, vagy a londoni Fabric.

Makers: Találkozz az alkotókkal. Merülj el olyan ikonikus alkotók munkásságában mint Bob Moog, Alan Pearlman vagy Pierre Henry, és utazz el az elektronikus zene legendás helyszíneire mint például a Karlheinz Stockhausen révén ismert WDR Studio for Electronic Music vagy a párizsi Pierre Henry Studio a Cité de la Musique -ban.

Machines: Nézd meg 3D-ben a műfaj legmeghatározóbb hangszereit, a Memorymoog-ot, a Roland 808-at vagy az ARP Odyssey-t, amelyek alapvetően meghatározták az elektronikus zenét az évtizedek során.

A Google Arts & Culture platformja több mint 80 ország több mint 2000 kulturális intézményének kulturális kincseit teszi hozzáférhetővé. Magával ragadó módszer a művészet, a történelem, a világ csodáinak és a kulturális örökségről szóló történetek felfedezésére Van Gogh Arles-i hálószobájának festményétől, Mandela börtöncelláján át, az ókori templomokig, a dinoszauruszokig, az indiai vasutakig, vagy a Japán ételekig.

A Google kulturális intézményekkel és művészekkel együtt olyan technológiák fejlesztésén és alkalmazásán dolgozik, amelyek új módon segítik a kultúra megőrzését és megosztását. A Google Arts & Culture projektről részletesen itt olvasható információ, néhány szórakoztató, oktató és kísérleti funkcióról pedig ezen a linken lehet tájékozódni.

.

  • Megosztom