Zeneipari háttérembereknek segítenek a Rádió 1 DJ-i

Ötmillió forintot gyűjtöttek a Rádió 1 lemezlovasai a zeneipar jelenleg bevétel nélkül maradt háttérembereinek. Andro és Lotfi Begi kezdeményezésére megmozdultak a hallgatók, és több céggel – köztük a Rádió 1-gyel – együtt ajánlották fel ezt az összeget, a támogatáshoz a rászorulók pályázat útján juthatnak majd hozzá az igazságos elosztás jegyében.

Maratoni jótékonysági koncertet adtak Lotfi Begiék a Gödöllői Királyi Kastély kertjében, ahol tizenkét ótán át tizenkét DJ játszott élőben, és amelyet a Rádió 1 közösségi oldalain, illetve az éter hullámain is követhettek a hallgatók. Az eseményen részt vett Bárány Attila, Bricklake, Jauri, a Loving Arms, Metzker Viktória, Newik, Purebeat, a StadiumX, Willcox és Yamina is. Egy-egy órás szettet játszott a One Future Streamfest két ötletgazdája, Andro és Begi, akiknek a közvetlen környezetében is sokan vannak, akiknek mostanra kifogytak a tartalékai. Andro elárulta, a családjában is van olyan, aki korábban az előadókat segítette a színpad mögött, és a legtöbben, akik a háttérben munkálkodnak a koncerteken, nem tudják, merre tovább. Sokan vállalnak civil munkát, de akik ezt nem tudják megtenni, rászorulnak a segítségre. Nekik gyűjtöttek az eseményt követően egy teljes héten keresztül.

“Nagyon boldogok vagyunk, hogy ekkora összeg gyűlt össze, hiszen ezzel több kollégánk életén is tudunk könnyíteni – magyarázta Begi. – Az összeget a Fábián Juli Emlékalapítvány kezeli, akik egyébként is hasonló tevékenységgel foglalkoznak, a beteg, szociálisan rászoruló vagy más okból keresőképtelen előadókat támogatják. A jelképes csekket már át is adtuk az alapítvány képviseletében Szepesi Mátyásnak, és természetesen a továbbiakban is figyelemmel követjük majd a pénz sorsát. A legjobban annak örülünk, hogy segíthettünk” – tette hozzá Andro.

A pénzt egyébként a hallgatókon túl több cég adta össze és a Rádió 1 egészítette ki kerek összegre. A pályázók hamarosan a Fábián Juli Emlékalapítvány oldalán, a fabianjuli.hu-n találják meg a kiírást és a feltételeket. A One Future Stream pedig folytatódik, Begiék a hétvégén a Balaton közepéről streamelnek a Halott Pénz frontemberével, Marsalkó Dáviddal.

  • Megosztom