A rovat megjelenését a szerencsejáték Zrt támogatta.

Zálogjogot jegyeztek be a Borsodi szponzorpénzére

A Diósgyőr FC rulírozó hitelkeretének fedezetét a focicsapat Borsodi Sörgyárral kötött szponzori szerződése jelenti.

Májusban a Diósgyőr FC Kft. hitelt igényelt, amelynek fedezete egy jelentősebb szponzori támogatás volt – írja az Mfor.hu. A Magyar Országos Közjegyzői Kamara hitelbiztosítéki nyilvántartása szerint május utolsó napján 400 millió forint erejéig zálogjogot jegyzett be az OTP Bank. A zálog tárgya pedig a 2018. október 30-án a Borsodi Sörgyár Kft.-vel megkötött együttműködési megállapodásból származó pénz.

Tamás Gábor, a Diósgyőr FC Kft. cégvezetője az Mfornak elmondta, hogy miért volt szükségük erre a megoldásra:

“Rulírozó hitelkeretünk meghosszabbításához volt szükség a zálogbejegyzésre. Azért láttuk szükségesnek a meghosszabbítást, mert a költségeink nagyjából egyenletesen keletkeznek, a bevételek azonban eltérő ütemben érkeznek a számlánkra. Fontos megemlíteni, hogy jelen pillanatban nincs lehívva ebből a hitelkeretből.”

A Diósgyőr Futball Kft.-nek üzleti szempontból meglehetősen rossz éve volt tavaly. Ugyan az árbevételük 770 millióról 911 millióra emelkedett, az egyéb bevételek a korábbi 1 milliárdról 695 millióra estek vissza. A cég az előző évi 324 milliós nyereség után 633 milliós veszteséget volt kénytelen elkönyvelni.

  • Megosztom