Yahoo-botrány: még nagyobb a baj

Eddig is a történelem legnagyobb adatlopásaként tartották számon a Yahoo-nál még 2013-ban történt incidenst, azonban friss információk szerint jóval több felhasználó volt érintett, mint eddig gondolták. A társaság újabb csoportos perekkel nézhet szembe.

 

Még a múlt év végén azt közölték a Yahoo illetékesei, hogy nagyjából egymilliárd felhasználói fiók volt érintett a 2013-ban történt hekker támadás során. Az egykor az internetes piac meghatározó szereplőjének számító céget felvásárló Verizon átfogó vizsgálatot indított, aminek eredményeként újabb megdöbbentő részlet került napvilágra.

 

A Reuters beszámolója alapján ugyanis a korábban gondoltnál háromszor annyi, 3 milliárd felhasználói fiókot érintett az incidens, vagyis lényegében a Yahoo valamennyi felhasználóját. A jelszavakat ugyan szöveges formában nem lophatták el a hekkerek, és bankkártyaadatokhoz, illetve számlainformációkhoz sem jutottak hozzá, azonban nevek, telefonszámok, születési dátumok a birtokukba jutottak sőt, a fiókok mellé rendelt biztonsági kérdéseket is megszerezték.

 

Az adatok elvesztése miatt már eddig is több mint 40 csoport per indult a Yahoo ellen az Egyesült Államokban, azonban az új információk hatására várhatóan további volt részvényesek és felhasználók döntenek úgy, hogy jogi úton kérnek elégtételt.


  • Megosztom