X-Faktor, sorozatok és Love Island az RTL Klubon

A fikciós sorozatok és a realityk határozzák meg az RTL Klub őszét, derült ki az RTL Magyarország mai tájékoztatóján. Jön az X-Faktor 9. évada, visszatér A mi kis falunk és indul egy teljesen új produkció is Love Island címmel. Az RTL Moston pedig elindul az első, digitális platformra fejlesztett szériájuk, a Nofilter.

A héten már elindult Drága örökösök, után augusztus 31-én indult A mi kis falunk is az RTL Klubon. Pajkaszeg lakóinak életébe már a negyedik évad ad betekintést és szombat esténként 8-tól kerül majd képernyőre a széria. A mi kis falunk népszerűségét jól mutatja, hogy Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese, programigazgatója elmondása szerint a nyáron vetített ismétlés is 18 százalék fölötti közönségarányt hozott.

Már korábban kiderült, hogy indul egy vadonatúj sorozat, a három nyomozó kalandjait bemutató Jófiúk, amit A mi kis falunk alkotóti készítenek. Ez a produkció vasárnap esténként kerül majd képernyőre, az első adás szeptember elsején, 20:05-kor lesz. A szeptember elseje egyébként kiemelt szerepet kapott idén az RTL Klubon, hiszen a Jófiúk előtt egy régi ismerős tér vissza a csatornára, 19:00-től a Házasodna a gazda lesz majd látható.

21:05-től pedig egy itthon teljesen új formátum kerül majd képernyőre, a Love Island, amelyben Cipruson küzdenek a jelentkezők a 20 millió forintos főnyereményért és persze azért, hogy rájuk találjon a szerelem. Kolosi Péter elmondta, hogy a széria Angliában elképesztő sikereket ért el és az Egyesült Államokban is idén volt az első évad, de már berendelték a következőt is. A brit ITV világszerte számos országban hatalmas sikerrel futó párkereső show-jának hazai változatát az Éjjel-Nappal Budapest sztárja és a Szenzációs Négyes győztese Lali vezeti, aki házigazdája lesz a műsorral párhuzamosan futó Love Story című online műsornak, a Love Islanddal kapcsolatos érdekességekről szóló napi műsornak is.

A mi kis falunkhoz hasonlóan az X-Faktor is tarolt az elmúlt évadokban és természetesen idén is visszatér a tehetségkutató, már a 9. évaddal. Idén a jól bevált és összeszokott fiúmentorok (ByeAlex, Gáspár Laci, Puskás Peti) mellé Dallos Bogi érkezett. Az énekesnő egyénisége biztos új színt hoz majd a mentorcsapatba, de nem az ő személye lesz az egyetlen újdonság, amit a műsortól várhatunk. A műsorvezető Kiss Ramóna lesz.

Érkezik idén ősszel az RTL Klubra a Nyerő Páros 3. évad, Sebestyén Balázs vezetésével, illetve A Konyhafőnök VIP 4. szériája is.

Grósz Judit, az Magyarország digitális igazgatója a mai tájékoztatón elmondta, hogy hamarosan elérhető lesz az első, kifejezetten digitális platformra fejlesztett sorozatuk, a Nofilter az RTL Moston. Ezen a felületen egyébként az Éjjel-nappal Budapest két augusztusi epizódja is a tévébe kerülés előtt lesz majd látható.

Az RTL Most+ kapcsán Grósz Judit jelezte, hogy a Telenorral már megállapodtak, így a mobilcég MyTV előfizetői számára hamarosan elérhető lesz a megoldás. A szolgáltatás az RTL Mosthoz képest hosszabb visszanézési lehetőséget kínál, a teljes portfólió élő műsora elérhető lesz rajta és exkluzív digitális tartalmakkal is jelentkeznek majd. Emellett az induláskori HD felbontást a tervek szerint az év végéig Full HD-ra fejlesztik, valamint Chromecast támogatást is adnak, és a felhasználók kevesebb reklámmal találkoznak majd.

  • Megosztom