Wizz Air: Debrecenből is indul szurkolói különjárat

A Wizz Air újabb hosszútávú együttműködésben egyezett meg Debrecen városával – hét évvel azután, hogy először szállt le a repülőtéren Wizz Air-járat. A légitársaság Debrecenből is indít szurkolói különjáratot Cardiffba, a magyar labdarúgó-válogatott utolsó Európa-bajnoki selejtezőjére.

Debrecen és a Wizz Air együttműködése 2012 óta tartó sikertörténet, amelyet a város és a légitársaság a mai nap tovább erősített. A Debreceni Nemzetközi Repülőtér hosszútávú bővítése és fejlesztése lehetővé teszi majd a Wizz Air debreceni bázisának további növekedését, új modern repülőgépek érkezését, az utasszám növelését, és ezáltal a régió gazdasági potenciáljának megerősítését.

A Wizz Air a két Budapestről indított szurkolói különjárata mellett 2019. november 19-én Debrecenből is indít egy különjáratot a magyar labdarúgó válogatott cardiffi Európa-bajnoki selejtezőjére, így a kelet-magyarországi szurkolók is kényelmesen eljuthatnak a mérkőzés helyszínére. A különjárat november 19-én reggel 9:00-kor indul Debrecenből Cardiffba, és a mérkőzés után, éjjel 1:15-kor indul vissza Debrecenbe. Jegyek egy útra 28 690 forinttól már foglalhatók a wizzair.com honlapon, illetve a légitársaság mobilalkalmazásában.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója a hétfőn Debrecenben tartott sajtótájékoztatón elmondta: „Elégedetten tekintünk vissza az elmúlt hét évre, amely alatt több, mint 1,6 millió utast szállítottunk a Debreceni Nemzetközi Repülőtérről. Nagy lelkesedéssel nézünk a következő évek, valamint azon fejlesztések elé, amelyek megteremtik további sikeres együttműködésünk, és közös fejlődésünk lehetőségét Debrecenben.

Bízunk benne, hogy többek között az infrastrukturális fejlesztések és a szakképzés terén is hosszú távon sikeresen együtt fogunk tudni működni a várossal. Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy Debrecenből is biztosíthatjuk a kelet-magyarországi szurkolók cardiffi utazását a magyar labdarúgó válogatott novemberi Európa bajnoki selejtezőre.

A járatindulások időzítésével igyekszünk a lehető legkényelmesebbé tenni a focirajongóknak, hogy élőben láthassák a kedvenceiket, és még aznap éjjel hazatérhessenek a Wizz Airtől megszokott alacsony viteldíjak és kiváló minőségű fedélzeti kiszolgálás mellett.”

Papp László, Debrecen polgármestere a sajtótájékoztatón elmondta: „Debrecen elkötelezett nemzetközi repülőterének fejlesztése mellett. Már eddig is több bővítést, fejlesztést végzett el, melyek az utasok jobb kiszolgálását és nagyobb kényelmét eredményezték. A kormány támogatásával, a Modern Városok Program keretein belül tervezünk új futópályát kialakítani, ahol az ILS III. rendszert szeretnénk kiépíteni. Bízom abban, hogy ezek a fejlesztések is segítik az együttműködést a Wizz Airrel.”

  • Megosztom