Wifi-kisokos a UPC-től

Habár az internet hétköznapjaink szinte minden pillanatában jelen van, a lehető legkevesebb időt szeretnénk technológiai hátterének megértésével tölteni: mi csak annyit szeretnénk, hogy minden eszközünkön kifogástalanul működjön. De mi van akkor, ha gond adódik, és be kell állítanunk valamit a zökkenőmentes rendelkezésre állás érdekében, vagy ha biztonságossá szeretnénk tenni a böngészést csemetéink számára. Ha se időnk, se türelmünk arra várni, hogy ezt valaki más megcsinálja nekünk, forduljunk a Wifipediához, a UPC új wifi-kisokosához!

 

Kérhetünk segítséget a párunktól is a wifivel kapcsolatos problémáinkhoz, de – akár elismeri, akár nem – előfordulhat, hogy ő sem ért többet hozzá, mint mi. Arra viszont, hogy erre ő is rájöjjön, mi több, be is vallja nekünk, napokat, heteket, extrém esetekben pedig hónapokat kell várni. A legegyszerűbb tehát, ha a kezünkbe vesszük az irányítást, és minden tudást elsajátítunk a hálózatokról – persze csak a számunkra nélkülözhetetleneket.

 

Szerencsére ehhez nem is kell „messzire mennünk”, hiszen a UPC által életre keltett Wifipedia oldalon mindent megtalálunk a hálózatokról: különböző rovatok között válogathatunk, hogy ne csak hasznos, de érdekes, biztonsághoz kapcsolódó, technológiai jellegű és szórakoztató információk is a birtokunkba jussanak. Utóbbiban egyébként Nessaj, a népszerű vlogger is segít, aki élvezetes módon mutatja be a wifi világát. Legyen szó kezdőkről vagy a hálózat mestereiről, mindenkinek tud valami újra mutatni.

 

A wifi-tudástár segítségével biztonságosabbá tehetjük otthoni hálózatunkat; megtudhatjuk, hogyan előzhető meg, hogy egy kábelrengeteggé váljon a lakás; sőt, a wifi-szótárban megnézhetünk minden olyan kifejezést, aminek a jelentését nagyon szeretnénk tudni, de sosem mertük megkérdezni. A folyamatosan bővülő Wifipedia azonban ennél is többet kínál: ugyan gyermekeink számára természetes, hogy napi szinten használják az internetet, de sajnos fennáll a veszély, hogy olyan tartalommal találkoznak, ami egyáltalán nem nekik való – az oldal többek között azt is megtanítja a szülőknek, hogyan szabályozhatják, mely oldalakon szörfölhetnek a legkisebbek.

  • Megosztom