VR-rel erősít az Eurosport

Mintegy 50 órányi élő, virtuális valóság eszközeivel színesített tartalommal készül az Eurosport a 2018-as téli olimpiára. A legtöbb téli sportág elérhető lesz a VR platformon is, így az alpesi síelés, a curling, a gyorskorcsolya, a jégkorong, a short track, a síugrás, a skeleton, a snowboard, valamint a nyitó és záró ceremóniák is új megvilágításba kerülnek.

Ez az olimpia a technológiai újítások mellett az emberközpontúságról is szól: idén először nyílik lehetősége a rajongóknak arra, hogy igényeikre szabják a közvetítést azáltal, hogy több mint hat kameraállásból kiválasztják, melyikből szeretnék követni az eseményeket. Ezt az újítást egészíti ki az Intel True VR által garantált VR technológia, ami 360 fokos élményt nyújt, hogy közelebb kerülhessünk az eseményekhez.

A 360 fokos jelenélét mellett a csatorna egyéb technológiai újdonságokkal is készült az olimpiai közvetítésre, erre az egyik legjobb példa az Eurosport Cube, innovatív stúdió, ami a kiterjesztett valóság eszközével, elemzésekkel, a legjobb pillanatok bemutatásával.

Az Eurosport téli olimpiai közvetítése február 8-án indul, a csatorna digitális platformjainak köszönhetően minden percét élvezhetjük a játékoknak, akár telefonon, tableten vagy a TV készülékeikhez kapcsolódva. Az Eurosport téli olimpiára készített applikációja elérhető iOS és Android platformokra is, február 1-tól, valamint a Samsung Gear VR, Google Daydream és a Windows Mixed Reality készülékekhez illő verzióban is hozzáférhető.

  • Megosztom