VR filmmel jön a Lenovo

A cannes-i fesztiválon debütál a Lenovo és a The Wild Immersion Lenovo Mirage Solo önálló DaydreamTM VR headseten futó virtuális valóság filmje, amellyel a környezettudatosságra hívják fel a résztvevők figyelmét.

A Lenovo 2017-ben a Google-el és WWF-el kötött együttműködés keretében hozta be a szingapúri ArtScience MuseumTM falai közé az eltűnő esőerdőket a kibővített és virtuális valóságot segítségül hívva. A Lenovo ezúttal a The Jane Goodall Intézete által támogatott The Wild Immersion csapatával közreműködve, 360 fokos VR filmmel figyelmeztet a világ élőhely veszteségére a Lenovo Mirage Solo önálló DaydreamTM VR headseten keresztül. Felhívja a figyelmet többek között az Amazon eltűnő esőerdőire és az Antarktika olvadó jégtakaróira. A cannes-i premieren a Lenovónak és a The Wild Immersionnek, valamint a világhírű primatológusnak, Jane Goodallnak köszönhetően a résztvevők flamingók mellett repülhetnek, bölénnyel futhatnak vagy akár egy szibériai tigris társaságában fedezhetik fel a vadon mélyét.

A Lenovo Mirage Solo VR headsettel és a The Wild Immersion virtuális valóság tartalommal az Amazon, Afrika és Óceánia lélegzetelállító tájvilágában találhatják magukat a vendégek, és az évek során bekövetkezett természeti veszteségéről tájékozódhatnak.

A VR videók demó változatát a Majestic Beach-en tekinthetik meg az érdeklődők május 8-19. között. A VR élmény nyári állomásai között szerepel Párizs és Sencsen is. A The Wild Immersion tartalom közvetlenül érhető el a diákok számára a Lenovo VR Classroom részeként, amely keretében életre szóló élménnyel gazdagodhatnak a tanulók.

  • Megosztom