VR böngészőt dob a piacra a HTC

Az új böngésző tökéletesen integrálja az Amazon Sumeriant, így a virtuális valóságon belül gyorsan fejleszthetők és áttelepíthetőek a weboldalak. Emellett a HTC VIVE kibővítette a VR portfóliót, korlátlan szoftver hozzáfárást és további tartalomgyártókat jelentett be.

A HTC Vive™, a room-scale virtuális valóság piacának egyik vezető szereplője bejelentette, hogy együttműködéseket köt a Mozilla Firefox-szal, az AWS Amazon Sumeriannal és a Fidelity Investments-cel. A megállapodások hozzásegítik a felhasználókat egy VR alapú webböngészéshez, így a VR technológiát mindennapi körülmények közt használhatják. A Firefox Reality a VR alapértelmezett böngészője lesz, biztonságot garantálva a felhasználóknak.

Annak érdekében, hogy a webes tartalmak integrálhatóak legyenek a VR világába, a HTC Vive az Amazon Web Services-szel (AWS) dolgozik együtt. Az Amazon Sumerian eszközrendszert biztosít a fejlesztők és a vállalatok számára, így azok könnyen hozhatnak létre és oszthatna meg VR tartalmat. A Fidelity Investments lesz az első vállalat, amely megjelenik az új platformon, minderre a CES-en kerül sor. A felhasználók speciálisan az új böngészőhöz fejlesztett egyedi környezetben tekinthetik át portfóliójukat.

Jelenleg a VR web böngészés nehézkes és kényelmetlen. A HTC Vive és a Mozilla Firefox új jövőképet festett arról, milyen is lehetne a web élmény a virtuális valóságban. Az együttműködésnek köszönhetően a VR böngészőben gyorsabb és egyszerűbb a keresés, könnyebben elérhetők az egyes oldalak, akár vásárlás, kutatás vagy videózás céljából. A Vive, a Vive Pro és a közeljövőben érkező VIVE Cosmos alapértelmezett böngészője a Firefox lesz.

A HTC Vive fejlesztők magas szintű, VR-re optimalizált weboldalakat hozhatnak létre, amihez nincs szükség speciális programozási ismeretekre. A Sumerian segítségével a fejlesztők gyorsan tervezhetik, tesztelhetik és tehetik közzé VR-re fejlesztett weboldalaikat, melyek azonnal elérhetőek belső tesztekhez, hitelesített felhasználók vagy akár a nagyközönség számára. A VR oldalak mellett az AWS és a HTC azon dolgozik, hogy integrálja a Sumeriant a Viveportba, így bármilyen VR tartalmat közzétéve a platformon, az gyorsabban juthat el a végfehasználókhoz.

Az együttműködésekben rejlő lehetőségeket a HTC a Fidelity Investments bevonásával szemlélteti a CES során, a Wynn Hotelben. A Fidelity Investments VR weboldalának prototípusával a befektetőket új adatvizualizációs eszközök segítik a tájékozódásban, és könnyebben megoszthatják információikat családtagjaikkal vagy tanácsadójukkal.

Kibővített VR portfólió

A HTC VIVE™, a room-scale VR technológia egyik vezető szereplője, új hardvert, szoftvert és tartalomkínálatot jelentett be, melyek újraértelmezik a VR élményt. A VIVE Pro Eye szemüveg beépített szemkövetéssel rendelkezik, míg a HTC VR app store-ja, a VIVEPORT a Viveport Infinity előfizetéses rendszerén keresztül korlátlan hozzáférést kínál a tartalmakhoz. (A Cosmosszal bejelentett “Vive Reality System” új módszereket hoz a tartalmak megjelenítésére és a felhasználók virtuális környezetek közti váltására, ezzel újragondolva a VR-nek működését a térbeli számítástechnika korában.

Vive Pro Eye

A professzionális VR felhasználók igényei alapján készült Vive Pro többek között beépített szemkövetéssel bővült. A Vive Pro Eye menüjében a felhasználó a tekintetetével navigálhat, így nem szükséges a kontrollerek használata. A szemkövetésnek köszönhetően az üzleti felhasználók és fejlesztők több információt kaphatnak a programjaik használatával kapcsolatban, tovább javíthatják a a teljesítményt, és minden eddiginél jobb visszajelzéssel láthatják el a terméktervező- és kutatócsoportokat.

A Vive Pro Eye a Major League Baseballon (MLB) debütált a 2019-es CES-en. A szemkövetés funkciót integrálták az „MLB Home Run Derby VR” videojátékba, amely lehetővé teszi a menü teljes vezérlését hagyományos kontrollerek nélkül. Az új Vive Pro Eye 2019-ben lesz elérhető.

A Vive Pro Eye elsődlegesen vállalati felhasználásra készült, ahol a szemkövetés funkciójának számtalan előnyét kihasználhatják, legyen szó teljesítményről, hozzáférhetőségről vagy képzésekkel összefüggő alkalmazások fejlesztéséről. Az eszköz mindamellett minimalizálja a fejlesztői részről szükséges erőforrásokat a nagy felbontású VR környezet kialakításához.

Az új Vive Pro Eye 2019 második negyedévében lesz elérhető.

Viveport Infinity

A Viveport Infinity korlátlan előfizetéses rendszerén keresztül a felhasználók több száz virtuális környezetet fedezhetnek fel.

2019. április 5-től, vagyis a Vive Day-től kezdődően a tagok korlátozás nélkül tölthetik le és használhatják a Viveport Infinity könyvtárában lévő, több mint 500 tartalmat. Az előfizetési modellel több ezer dollárt spórolhatnak a tagok, miközben kiváló minőségű tartalmakat próbálhatnak ki. A Viveport Infinity-n keresztül a független fejlesztők tartalmai ugyanúgy elérhetők mint a népszerű tartalomelőállítók termékei, úgy, mint a Seeking Dawn vagy a Torn. A Viveport Infinity az összes jelenlegi és jövőbeli Vive eszközön, valamint az Oculus Riften és a Wave rendszer többi eszközén is elérhető.

VIVE Cosmos

A Vive Cosmos a Vive legújabb VR headsete. Tökéletes kényelmet, könnyű beállítást és használatot biztosít, így bármikor egyszerűen csatlakozhatunk virtuális világainkhoz. A Vive Cosmos nem igényel külső bázisállomást, így a felhasználás helyszínét tekintve megszűnnek a kötöttségek, lehetünk otthon, de akár úton is. Továbbá, a Vive Cosmos csatlakozási lehetőségei nem korlátozódnak csupán egy hagyományos gamer PC-re.

A könnyen és egyszerűen üzembe helyezhető, számos környezetben kipróbálható Cosmos-szal a HTC újraértelmezi a VR világhoz való csatlakozást. A Cosmos az első Vive szemüveg, ami “Vive Reality System” funkcióval érkezik.

A Vive Cosmos fejlesztői csomag 2019 elejétől lesz elérhető. További részletek az év folyamán kerülnek bejelentésre.

Vive Reality System

A HTC Creative Labs csapata a Vive Reality Systemmel újragondolta a virtuális valóság érzékelését, a szemüveg felhelyezésének pillanatától az adott tartalommal kapcsolatos interakcióig.

A projekt részeként a Vive a Mozilla-val közösen bejelentette az első, kifejezetten Vive-ra alapuló VR böngészőt.

A Vive Reality System a teljes Vive termékportfólión elérhető lesz, elsőként a Vive Cosmoson.

  • Megosztom