Vizsgálták a reklámokat

A gyermekeknek szóló élelmiszerreklámok között elenyésző az aggályos tartalom – derül ki az Önszabályozó Reklám Testület által vállalt elemzésből. Az ellenőrzött hirdetések közül csupán kettő akadt fenn a vizsgálaton.

 

 

A Médiatanács elfogadta a társszabályozó szervezetek 2017. első félévi beszámolóit. Ezek között található az Önszabályozó Reklám Testület (ÖRT) gyermekeknek szóló élelmiszerreklámokra irányuló vizsgálata, amely kiterjesztette azt a gyártókon kívül az élelmiszerláncok reklámjaira is.

 

A testület górcső alá vette a 2017 első félévében közzétett összes, a témába vágó tévé- és újsághirdetést: ez 37 tévécsatorna 126 tévéreklámját és 64 nyomtatott sajtótermékben megjelent 267 hirdetést jelentett. A vizsgálat pozitív eredménnyel zárult: az ÖRT Magatartási Kódexének minden reklám megfelelt, tehát száz százalékos a megfelelési arány, hiszen a vizsgált hirdetések közül egyik sem volt károsnak nevezhető, és mindössze kettőt tartott aggályosnak – ez csupán fél százalék. A teljes tanulmány az ÖRT honlapján megtalálható lesz.

  • Megosztom