Vizsgálat indult a Ripost cikke miatt

Kirekesztő, gyűlöletkeltő, öncélú, sértő volt és nem tartotta tiszteletben az emberi méltóságot a Ripost még tavaly novemberben megjelent, hajléktalanokkal foglalkozó anyaga, ezért a Médiatanács hatósági eljárást indít a lap ellen.

A Médiatanács január 15-i ülésén Kemény Gergely, az Utcajogász Egyesület egyik önkéntes ügyvédje bejelentésének nyomán foglalkoztak a Ripostban megjelent anyaggal – írja beszámolójában az Index. A hatóság eljárást indít, valamint kötelezi a Ripostot, hogy az üggyel kapcsolatban terjessze elő nyilatkozatát, vagyis indokolja meg, hogy szerintük miért volt rendben az anyag leközlése.

Az Index emlékeztet arra, hogy 2017 februárjában már elmarasztalták hasonló eset miatt a TV2-t, a csatorna Tények című műsorában ment le még 2016 őszén egy hajléktalanokkal foglalkozó riport, amit jogsértőnek nyilvánítottak. A műsorszolgáltatót első fokon 5,5 millió forintra bírságolták, amit fellebbezés után 5 millió forintra mérsékeltek, emellett a jogsértésekről szóló közlemény közzétételére is kötelezték őket – írja az Index.

  • Megosztom