Visszatér a Nokia?

Újra belevágna a mobilüzletbe a finn cég, a Nokia. Mindez két évvel azután történik, hogy leálltak a telefongyártással és mobilrészletüket odaadták a Microsoftnak.

Két évvel azután, hogy eladta a mobilgyártó részlegét a Microsoftnak a Nokia, a cég újra belevágna a mobilüzletbe. A társaság vezérigazgatója, Rajeev Suri a német Manager Magazinnak elmondta, most ismét régi szövetségesével, a Microsofttal lépne partnerségre és a dizájnt tervezné meg a mobiltelefonoknak – számol be a portfolio.hu

A portfolio.hu cikke felidézi: a Nokia mobilgyártó részlegének eladásáról 2013 nyarán állapodott meg a Nokia és a Microsoft, miután a Nokia nem tudta tartani a lépést az innovatív versenytársakkal, például az Apple-lel. Az értékesítés 2014-ben zárult le, ezt követően a Nokia kezében a hálózati eszközök gyártása és a térkép-üzletág maradt. A Nokia egy felvásárlással is megtámogatja hálózati üzletágát, áprilisban bejelentette, hogy 15,6 milliárd euróért megveszi az Alcatel-Lucentet. A navigációs üzletágat, a HERE-t pedig értékesítené.

A portfolio.hu azt is írja, hogy több elemző is arra számít, hogy a Microsoft le fogja írni azt a 7,2 milliárd dollárt, amit a mobilgyártásért fizetett. Az üzletág veszteségesen működik és mindössze 3%-os részesedést sikerült elérnie mostanáig az okostelefonok piacán.

 

  • Megosztom