Visszatért Tevan Imre az Indexhez

Tevan Imre a mai nappal főszerkesztő-helyettesként tér vissza az Indexhez – közölte Bodolai László, az Index.hu-t birtokló Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumának és az Index.hu Zrt. igazgatóságának elnöke. Tevan korábban már több mint hat éven át betöltötte ezt a posztot.

Tevan Imre feladata az lesz, hogy az elmúlt heti szerkesztőségi felmondási hullámot követően támogassa a lap zavartalan működését és a szerkesztőség újraépítését. A közlemény szerint az új főszerkesztő-helyettes, akárcsak az Index vezetősége, elkötelezett a független újságírás iránt, így a megállapodás fontos pontja, hogy amennyiben bármilyen oldalról nyomást érez újságírói munkájában, úgy ezzel a nyilvánossághoz fordulhat, ezen a területen nem köti majd szerződésben rögzített titoktartás.

“A vezetőség legfontosabb szempontja a továbbra is a független, objektív szellemiség megőrzése és a cég pénzügyi stabilitásának megtartása, ennek érdekében szeretnénk mielőbb minden munkajogi kérdést lezárni és a kizárólag az újság jövőjével foglalkozni” – írta közleményében Bodolai László.

A legnépszerűbb hazai hírportál szinte teljes szerkesztősége múlt pénteken állt fel, miután előtte pár nappal Bodolai László menesztette a főszerkesztőt, Dull Szabolcsot. A felmondott újságírók egy része azonnali felmentést kapott a munkavégzés alól, a többiek az MTI híreivel, illetve az elmúlt több mint két évtized legfontosabb, legérdekesebb anyagaival frissítik a portált a felmondási idő végéig.

Bodolai László az elmúlt napokban többször is arról nyilatkozott, hogy szándékában áll az Indexet továbbvinni. Emellett jelezte azt is, hogy folyamatosan kap újságíróktól megkeresést, akik dolgoznának a lapnál.

Az Index szerkesztőségének felmondó tagjai „Távozó indexesek” névvel hoztak létre közös Facebook profilt, jelenleg ezen keresztül kommunikálnak, illetve néhányan különböző felületeken már megszólaltak. Az eddigi megnyilatkozások alapján úgy tűnik, hogy szeretnék egyben tartani a csapatot, amennyire lehet, ugyanakkor az is egyértelmű, hogy pár hét alatt egy komoly színvonalú portált nem igazán lehet elindítani.

  • Megosztom