Visszatér a Tour de France az Eurosportra

A világ legnagyobb kerékpárosait felvonultató, az idei év első Grand Tour versenyének számító Tour de France minden szakaszának minden percét közvetíti a rajongóknak az Eurosport és a Global Cycling Network (GCN). A Discovery tulajdonában lévő platformok kombinált hálózati és termékkínálatát kihasználva a kerékpárosok csúcseseményének számító Grand Tour versenyeket élőben közvetíti világszerte több mint 75 országban.

A közös munka eredményeként helyi szakértőkkel kibővített, új formátumokat és minden eddiginél több elérhető lehetőség segítségével a nézők átélhetik a hamisítatlan Tour de France élményt. Az Eurosport legnépszerűbb podcastja a Bradley Wiggins Show minden nap új epizóddal jelentkezik, hogy még nagyobb betekintést nyújtson a rajongóknak a verseny egyes szakaszaiba.

“Az Eurosport Európa-szerte a „Kerékpárosok Otthonának” számít és nagyon izgalmas, hogy idén is tagja lehetek a sportágunk legnagyobb eseményét közvetítő csapatnak. A tavalyi évre építve idén is az a célunk, hogy a kerékpársport rajongóit közelebb hozzuk a legizgalmasabb akciók átéléséhez azáltal, hogy a Tour de France során minden nap jelentkezünk podcast adásunkkal, így senki sem maradhat le egyetlen fontos pillanatról sem. Nagyon várom, hogy újra együtt dolgozhassak a tehetséges Eurosport és GCN csapattal” – nyilatkozta Sir Bradley Wiggins, a Tour de France 2012-es győztese.

„A Le Tour visszatérése hatalmas pillanat a globális sportvilág számára és mi fáradhatatlanul azon dolgozunk, hogy az élő és igény szerinti közvetítéseink lefedettségét tovább erősítsük. Az Eurosport és a GCN együttműködése a világ legnagyobb kerékpáros közösségét hozta létre és minden eddiginél eltökéltebbek vagyunk abban, hogy nézőink számára átadjuk a Tour de France utánozhatatlan hangulatát és lehetőséget adjunk, hogy részesei lehessenek a kerékpározás legnagyobb eseményének” – mondta Andrew Georgiou, az Eurosport és a Global Sports Rights & Sports Marketing Solutions elnöke.

A körverseny során körülbelül 3000 helyi nyelvű közösségi média bejegyzés jelenik meg majd 600 lokalizált videó mellett az Eurosport és a GCN közösségi platformjain. A nézők mélyebb bevonása érdekében a napi egyedi, interaktív digitális tartalmak, köztük a vetélkedők és szavazások elérhetőek lesznek a GCN alkalmazáson keresztül. Ezenkívül az Eurosport iparágvezető szerkesztősége továbbra is fenntartja a rajongók érdeklődését a sport legjobb történetei iránt, piaconként mintegy 200 helyi nyelvű Tour de France-sztorival.

A Discovery folyamatos technológiai beruházásából és fejlődéséből az Eurosport és a GCN is profitál, hiszen ez teszi lehetővé a sporttartalmak biztonságos és távoli elérését, kommentálását a helyszíni részvétel szükségessége nélkül. Az eseményalapú kommentár részeként minden szakasz minden percét láthatják az Eurosport és a GCN digitális platformjain és több mint 100 órányi élő közvetítéssel az Eurosport lineáris csatornáin.

Az Eurosport az év elején meghosszabbította a sugárzási jogokról szóló megállapodásukat egészen 2025-ig, hogy a Tour de France minden szakaszának minden percét folyamatosan, exkluzív lefedettséggel közvetíthesse Európa 38 országában − megerősítve ezzel Európa a „Kerékpározás otthona” státuszt.

Fotó: Eurosport

  • Megosztom