Vinné a PLT-t a Mediaworks

Megvenné a Pannon Lapok Társasága Kiadói Kft.-t (PLT) a Mediaworks Hungary Zrt., a társaság erről már megállapodott a cég tulajdonosával, az Ost Holding GmbH-val. A Mediaworks tegnap benyújtotta kérelmét a tranzakció kapcsán a Gazdasági Versenyhivatalhoz is – írja a vg.hu.

 

A két médiacég megállapodása mellett az ügylet megvalósulásához szükséges a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, valamint a GVH hozzájárulása is. A PLT négy dunántúli megyében van jelen, négy megyei újság – Fejér Megyei Hírlap, Napló, Vas Népe, Zalai Hírlap – mellett kiadja Dunaújváros helyi napilapját, a Dunaújvárosi Hírlapot is, továbbá helyi digitális média csatornákat is üzemeltet. A társaság 500 főt foglalkoztat, árbevétele megközelíti a 9 milliárd forintot.

 

A Mediaworks több mint 16 milliárd forintos éves forgalmával és közel 650 munkavállalójával a Nemzeti Sport, a Népszabadság, a Világgazdaság, nyolc megyei napilap, női- és gasztromagazin portfólió, valamint digitális médiatermékek tulajdonosa – olvasható a vg.hu-n.

  • Megosztom