Villámrajtot vett Európában a Disney+

A hivatalos európai indulást követően ötmilliószor töltötték le a Disney+ alkalmazást az érintett országokban az App Annie adatai szerint. A szolgáltatást mobilappon keresztül decemberben átlagosan 3 óra 10 percet használták.

A Dsiney streaming videószolgáltatása március 24-én indult el több európai piacon és az első adatok szerint a járvány miatt karanténba kényszerülő kontinens fogyasztói jól fogadták a megoldást. Persze az App Annie száma csak a mobilos felhasználásra vonatkoznak, így azt nem lehet tudni, hogy okostévén, illetve közvetlenül a webes felületen keresztül mennyien kezdték el használni a szolgáltatást. A képet árnyalja az is, hogy egy felhasználói fiókkal egyszerre négy eszközre lehet letölteni az appot.

A szolgáltatás az Egyesült Királyságban, Írországban, Ausztriában, Olaszországban, Németországban, Spanyolországban és Svájcban indult el. Az eredeti tervek szerint Franciaországban is március 24-én lett volna a rajt, azonban ott április 7-re tolták el az indulást.

Annak érdekében, hogy ne terhelődjenek túl az európai kommunikációs hálózatok, a többi szolgáltatóhoz – köztük a Netflixhez és a YouTube-hoz – hasonlóan a Disney is csökkentett minőségben indította el megoldását. A Disney+-nak február 3-án 28,6 millió előfizetője volt.

  • Megosztom