Világsztárok az Animal Planeten

Legyen szó a környezettel szemben folytatott küzdelmekről, párkeresésről vagy az utódok gondozásáról, az állatvilág tagjai mind egyedülálló módon készülnek fel a túlélésre. Az Animal Planet és a WWF közös műsora ismert zenészek bevonásával nyújt betekintést az állatok mindennapjaiba. Az egyes részek narrálásához és zenei aláfestéséhez olyan népszerű énekesek kölcsönözték a hangjukat és a dalaikat, mint Christina Aguilera, Ellie Goulding, Usher Raymonds, Joan Janett, Dave Matthews és Steven Tyler.

 

A World Wildlife Fund (WWF) és a fentebb említett népszerű előadók közreműködésével készült új sorozat a természet varázslatos világába enged betekintést úgy, hogy a művészek dalain keresztül bontakoznak ki az egyes állatokhoz kapcsolódó történetek. A természet dala több faj mindennapjain kalauzolja végig a nézőket: megismerhetjük a tengeri teknősöket, az ugrópókokat, az orrszarvúakat és a héjákat is. Legyen szó víz utáni kutatásról, párkeresésről vagy a kölykök gondozásáról, ezek az állatok mind egyedi módon oldják meg a kihívásokat a túlélés érdekében.

 

Az egyes epizódokat egy-egy zenész lebilincselő dala és történetmesélése kíséri.

 

„A Föld csodái ámulatba ejtők. A zenénél, amely a történetmesélés legősibb formája, nincs jobb eszköz arra, hogy bemutassuk azt a sok-sok örömet, drámát, félelmet és szeretetet, amelyet élete során mindegyik faj megtapasztal” – mondta John Hoffmann, a Documentaries and Specials, Discovery Channel, Animal Planet és Science Channel ügyvezető alelnöke. „Lenyűgözött az, ahogyan a művészek hangja és zenéje a nézők számára életre kelti a természetről szóló történeteket. A világhírességek elkötelezettsége a WWF és az állatok védelme iránt pedig talán még ennél is elképesztőbb.”

 

„Nagyon örültem, amikor felkértek, hogy vegyek részt A természet dala elkészítésében, mivel korábban még sosem csináltam hasonlót. Nagyszerű tapasztalat volt!” – mondta a Grammy-díjas Christina Aguilera. „A Discovery hihetetlenül jó munkát végez, hiszen szórakoztatva tanítja az embereket. Már most tudom, hogy a sorozatot nemcsak én, de a gyerekeim is élvezettel fogják nézni.”

 

Az első részben egy hegyi kecske és egy gepárd életén keresztül az állatok anyai gondoskodásának különböző formáival ismerkedhetünk, a háttérben Christina Aguilera „Light up the sky” című dalával. Az azt követő epizódban egy tengeri teknős és egy vörös róka sorsán keresztül követhetjük nyomon az állatvilág mindennapi harcait, és minderre Usher „Stronger” című szerzeménye is ráerősít. Elli Goulding „Something in the way you move” című slágere pedig rávilágít arra, hogy mi mindenre képesek az élővilág lakói – a jegesmedvéktől a siklófélékig –, hogy felhívják magukra ellenkező nemű társaik figyelmét. Steven Tyler countrydala („Red, white and you”) a prérikutyák, héják és a vadon élő musztángok nyári vakációját bemutató részhez szolgáltatja a zenei aláfestést.

A WWF-fel közösen alkotott sorozatot a Discovery Channel gyártotta a RadicalMedia közreműködésével. Az ismeretterjesztő műsor egy-egy epizódja Christina Aguilera, Ellie Goulding, Joan Jett, Dave Matthews, Usher és Steven Tyler narrációjával készült.

 

A természet dala szeptember 18-án és 25-én 16:25-kor és 16:50-kor az Animal Planeten.

 

  • Megosztom