A rovat megjelenését a szerencsejáték Zrt támogatta.

Világkupára készülnek a gamerek

A világ egyik legnépszerűbb taktikai FPS játékát fejlesztő Ubisoft digitális sajtókonferencián jelentette be legújabb e-sport projektjét, a Rainbow 6 World Cup-ot, amelyen nemzeti válogatottak küzdenek majd a dicsőségért. A magyar válogatott is ott van a selejtező mezőnyében.

A Világkupa 20 csapatos mezőnyében 14 ország meghívottként, míg 6 ország a 31 résztvevős online selejtezőből érkezik. Magyarország a selejtezőből kezdi a küzdelmeket. A 45 résztvevő országban a kijelölt Nemzeti Bizottságok választják ki ősszel és készítik fel azt az 5 játékost, akik képviselhetik hazájukat a nemzetek közötti tornán. A Ubisoft Rainbow Six World Cup magyarországi aktivitásait az Esport1 és a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) támogatja, akik a helyi tartalmakat és a közvetítéseket biztosítják Magyarországon a verseny ideje alatt 2020-21-ben.

“Megtiszteltetés, hogy Magyarország is azon országok között van, akik részt vehetnek az első Rainbow 6 World Cup selejtezőjén. Ez megerősít bennünket abban, hogy az Esport1-gyel közösen megvalósított K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság gyümölcse lassan beérik. A helyi Rainbow 6: Siege versenykörnyezet bővül, a közösség gyarapodik és az e-sport adásokat egyre többen követik. A World Cup egy újabb nagyszerű lehetőség a hazai R6S közösségnek, hogy megmutassa magát a világnak. Továbbra is keményen dolgozunk majd azon, hogy hasonló lehetőségeket hozzunk Magyarországnak.” – mondta Biró Balázs György, a Magyar E-sport Szövetség elnöke.

“Az MNEB 2. szezonja során, ahol a Tom Clancy’s Rainbow Six Siege része volt a mindennapoknak, sikeresen és zökkenőmentesen tudtunk együtt dolgozni az Esport1 és a HUNESZ csapatával és kommentátoraival. Örülök, hogy kiterjeszthetjük az együttműködésünket és a World Cup során is számíthatunk rájuk.” – mondta Kamil Ściana, az Ubisoft CEE brand menedzsere.

A Rainbow Six World Cup 2021 nyarán kerül megrendezésre, a selejtezőket a hivatalos hazai Rainbow 6: Siege Twitch csatornán lehet majd követni magyarul, az Esport1 közreműködésével.

  • Megosztom