Videós platformmal újított a Prezi

A hatékony és sikeres kommunikáció középpontjában mindig is az ember volt: rólunk szólnak a történetek, amelyeket mesélünk és mindig is fontos volt az ember, aki mesélt. A Prezi új terméke segít, hogy a digitális kommunikáció esetében is az ember maradjon a központban. A Prezi Videóval nem kell választanunk az előadó és a vizuális tartalom között, a kettőt egyszerre tudjuk megmutatni. Az új platform, amellyel valós időben lehet vizuálisan izgalmas (akár élő, akár szerkesztett) videókat készíteni itt készült Budapesten és szerdától érhető el.

A Prezi Videóval olyan filmeket tudunk gyorsan, könnyen és olcsón felvenni, amelyekhez korábban green-box technológiára vagy dizájnerek sok órás utómunkájára volt szükség. Az online programmal az előadók fel felrajzolhatják az ötleteiket és gondolataikat a képre úgy, hogy közben saját maguk is látszanak a képernyőn. A nézőknek így nem kell megosztani a figyelmüket a slide-ok és az előadás között.

Prezi prezentációs megoldásai eddig is különlegesek voltak annak megmutatásában, hogy hogyan kapcsolódnak egymáshoz különböző ötletek – azaz, hogyan áll össze a nagykép. A ma már több, mint 100 millió felhasználó így jobban el tudja magyarázni az összefüggéseket a vizuális történetmesélés segítségével. A Prezi Videóval ezeknek az előadásoknak a vizuális építőelemeit olyan profin lehet megjeleníteni, ahogy eddig csak a tévéműsorokban láttuk: látványosan és érthetően, miközben az előadó arca is látható a képernyőn.

“Ma a szemtől-szembe kommunikáció helyett, a “szemtől-képernyőbe” kommunikáció vált meghatározóvá. Ehhez azonban sokkal hatékonyabb, ha úgy tetszik intenzívebb kommunikációs eszközökre van szükség” – mondta Árvai Péter, a Prezi társalapító-vezérigazgatója. “Olyan eszközre, amelyben a vizuális információ ott van közvetlenül az arcunk mellett, így válik személyessé a szemből-képernyőbe kommunikáció. Úgy az előadónak, mint a közönségnek.” – tette hozzá.

A Prezi új termékét itt fejlesztették Budapesten, és rengeteget dolgoztak azon, hogy a termék mindenki számára egyszerű, gyors és könnyen használható legyen.

“A Prezi Videóval láttatni tudod a gondolataidat. Magad köré tudod tenni azokat, miközben beszélsz. Rengeteget kísérleteztünk ahhoz, hogy ez egyszerű legyen. Az ötleteinket felhasználóknak is megmutattuk, beszélgettünk velük és a visszajelzések alapján dolgoztunk tovább” -hangsúlyozta Somlai-Fischer Ádám, a Prezi társalapítója. “Nekem ez a legizgalmasabb dolog a Preziben: itt és mi találjuk ki, hogy milyen legyen a termék, amit mostantól több, mint 100 millió ember használhat – tette hozzá.

A Prezi Videó azoknak készült, akiknek van mondanivalójuk a világról: akár az üzleti életben, akár az oktatásban dolgoznak. Segítségével gyorsan és egyszerűen lehet grafikai elemeket megjeleníteni a képernyőn és izgalmasabb filmeket készíteni legyenek azok: a használati útmutatók, élő webinárok, tréningek vagy éppen a közösségi médiában készülő tartalmak.


Tags: ,

  • Megosztom