Vezetőváltás az Antenna Hungáriánál

Szeptember elsejétől Sárecz Zsolt az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgatója. Kápolnai András korábbi vezérigazgató közös megegyezéssel távozik a cégtől.

Sárecz Zsolt több évtizedes, a távközlési iparban és a pénzügyi szektorban szerzett tapasztalatokkal, vállalatvezetői gyakorlattal rendelkező szakember. Pályafutását könyvvizsgálóként kezdte, majd 1996 és 2011 között az Invitel Távközlési Zrt.-nél töltött be különböző vezetői tisztségeket. Utóbb a Dataneum Zrt. elnök-vezérigazgatójaként dolgozott 2011 és 2014 között, majd 2014-től a Monarte Kft. ügyvezető igazgatója volt. Az Antenna Hungária Zrt. élére történő kinevezéséig 2016-tól pedig a Grid CEE Zrt. vezérigazgatói feladatait látta el.

A vezetőváltás kapcsán kiadott közleményben kifejtik: Kápolnai András vezetésével a hazai tulajdonba került Antenna Hungáriát sikerült növekedési pályára állítani mind a műsorterjesztési és média, mind a távközlési üzleti területeken. Nyereséges működés mellett a cégcsoport árbevétele a 2014-es 16 milliárd forintról 45 milliárdra emelkedett. Az ingyenes földfelszíni televíziós platform, a MinDig TV kínálatában elérhető csatornák száma a korábbi 8-ról 12-re bővült, valamint mindiGO néven elindult egy új OTT (Over-The-Top) szolgáltatás is.

A társaság portfóliójába új szolgáltatásként bekerült a műsorgyártás, valamint kiépült Magyarország legnagyobb audiovizuál-technikai eszközparkja, amely lehetővé teszi bármilyen nagyságú rendezvény teljes körű kiszolgálását. Az Antenna Hungária elmúlt években elért legnagyobb eredménye a Vizes VB projekt sikeres megvalósítása volt, a rendezvény alatt a társaság 180 kamerával közel 322 órányi nemzetközi adást gyártott.

Nyilvános cégadatok szerint az Antenna Hungária Zrt. tavaly 45,57 milliárd forint értékesítési nettó árbevétel ért el ez előző évi 24,39 milliárd forint után, tavalyi adózott eredménye 1,55 milliárd forintot tett ki az előző évi 856 millió forinttal szemben.

  • Megosztom