Versenyeznek a kreatív projektek

Idén harmadik alkalommal rendezi meg a kreatív szakma értékmenedzsmentjével foglalkozó Super Channel a Highlights of Hungary-t, amelyre tizenegy kurátor nevezi az általa legizgalmasabbnak és legfontosabbnak tartott kreatív produktumokat. A legjobb alkotásra február 10-ig szavazhat a közönség az esemény weboldalán, majd február 17-én nyilvános díjátadón dől el, hogy mely tíz projekt kapta a legtöbb szavazatot.

 

Oscar-díjra jelölt formabontó művészfilm, nők elleni erőszakkal foglalkozó művészeti projekt, gender témájú fotó-sorozat, közösségi barkácsműhely, vak fiatalokkal divatkísérletet megvalósító fodrász, autistákat segítő klasszikus zenei projekt, a terror jelenségeit átértelmező techno party, mozgássérülteknek készült térkép, egészségügyi ellátásról szóló fotó-dokumentáció – az elmúlt évben ismét számos olyan alkotás és projekt született a művészetek, a dizájn vagy éppen a közösségi szerveződések terén, amelyekre büszkék lehetünk. “Mi magyarok rá vagyunk kényszerítve arra, hogy kreatívak legyünk. Ezért születik annyi zseniális kreatív projekt minden évben. Ez a verseny arról szól, hogy együtt örülünk ezeknek a sikereknek!” – vallja Remete Tibor, a Highlights of Hungary-t szervező Super Channel alapítója.

 

A kurátorok által kiválasztott 53 jelöltre február 10-ig lehet szavazni az esemény honlapján, a győztesek kilétére pedig a Toldi Klubban rendezett gálán derül fény február 17-én, ahol a tíz legtöbb közönségszavazatot kapott jelöltet díjazzák, valamint átadják az InStyle magazin különdíját. Az esemény fővédnöke Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest főpolgármester-helyettese. Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser és Szabó Simon színész, rendező pedig az est házigazdái lesznek.

 

A Highlights of Hungary célja egy olyan platform létrehozása, amely szakmai alapokon áll, ám kategóriák nélkül, a nagyközönséget is bevonva ad színes képet a magyarországi kreatív szektor éves sikereiről és eredményeiről. A szervezők szándéka, hogy a sikerekből minél több jusson el a szélesebb közönséghez is, és minél nagyobb társadalmi bázisa legyen a kreatív szakmáknak.

 

Budapest Főváros támogatásával a jelöltek munkáiból márciusban kiállítás nyílik a Főváros Kossuth Lajos utca 14-16. alatti kiállítóterében.

 

A jelöltek listája itt érhető el.

  • Megosztom