Verhetetlen az Apple

Megőrizte első helyét a legértékesebb márkák rangsorában az Apple, a második helyet a múlt évhez hasonlóan ismét a Google szerezte meg. Az Interbrand idei listáján az első tízben hat technológiai cég szerepel, a legnagyobb fejlődést pedig a Facebook tudta felmutatni.

 

Az Apple 178,119 milliárd dolláros márkaértékkel végzett az Interbrand idei rangsorának élén, ez 5 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest. Az iPhone-ok gyártója kapcsán azonban érdemes megemlíteni, hogy 2015-ben az előző évhez képest még 48 százalékot tudott javítani.

 

Hiába erősödött 11 százalékot a Google márkaértéke, továbbra is csak a második helyet tudhatja magáénak a brand, 1333,252 milliárd dollárral. A dobogó harmadik fokán a Coca-Cola található, ami annak ellenére tudta megtartani pozícióját, hogy 7 százalékkal, 73,102 milliárd dollárra csökkent a márkaértéke.

 

A lista egyik érdekessége, hogy a Samsung a múlt évhez hasonlóan a hetedik helyen található, ráadásul 14 százalékos márkaérték növekedést jeleztek a rangsor összeállítói. Ebben valószínűleg még nincs benne a Galaxy Note7 okostelefonok körüli botrány hatása.

 

A rangsorban igen nagy a technológiai márkák fölénye, az első tízben 6, míg az első 20-ban 10 brand található ebből a szektorból. A legnagyobb fejlődést felmutató márkát is ez a szegmens adja, a Facebook értéke egy év alatt 48 százalékkal nőtt, elérve a 32,593 milliárd dollárt. Ez egyébként azt is eredményezte, hogy a cég a 2015-ös pozíciójához képest nyolc helyet javított.

 

A második legnagyobb fejlődést az Amazon érte el, 33 százalékos márkaérték növekedést mértek a cég esetében az Interbrand szakértői, míg a harmadik ebben a mutatóban a Lego lett, 25 százalékos fejlődéssel. A dán játékgyártó tavaly még a 82. volt a százas listán, idén már a 67. pozícióban található.

 

Az Interbrand rangsorban két új márka jelent meg ebben az évben, a Dior a 89, míg a Tesla a 100. helyen debütált. A listán szereplő brandek összesített értéke 1796,384 milliárd dollár, ez 4,8 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

 

A teljes rangsort itt nézheti meg, ha pedig összehasonlítaná az eredményeket a múlt évben elértekkel, akkor ide érdemes kattintani.

  • Megosztom