Véradást szervezett a gumigyár

Az év más időszakaihoz képest a nyári időszakban csökken a véradások száma. Az okok összetettek a nagy meleg és a sokakat érintő allergiaszezon mellett a nyári szabadságok is hozzájárulnak a visszaeséshez.

A vérhiányt orvosolandó az Apollo Tyres augusztus 28-án tartotta meg az idei harmadik véradását, amelyen 45 dolgozó vett részt. A véradás lebonyolításában ezúttal is a Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete nyújtott segítséget az Apollo Tyres-nek.

Minden egyes véradó három másik ember életét menti meg, így a mai véradással az apollósok 135 embertársuknak segítettek. A Vöröskeresztnek és az Országos Vérellátó Szolgálatnak naponta 1600-1800 véradót kell toboroznia ahhoz, hogy országos szinten rendelkezésre álljon a kórházi ellátáshoz szükséges vérmennyiség.

Mivel egy egészséges felnőtt minden harmadik hónapban adhat vért, az Apollo Tyres maximálisan kihasználja ezt a lehetőséget, hiszen a gyár egy évvel ezelőtti indulása óta ez az ötödik ilyen akció volt.

„Most már elmondhatjuk, hogy a véradásoknak hagyománya van a cégünknél. Minden alkalommal közel 50 munkatársunk jelentkezik, mivel felismerték, hogy egy fontos ügyet támogatnak. Az Apollo több egészségügyi kezdeményezést is segít, szorosan együttműködik a helyi intézményekkel, ezáltal az a célja, hogy hozzájáruljon a közösségek életminőségének javításához” – mondta C Krishna Kumar az Apollo Tyres gyárigazgatója.

Az Apollo Tryes az egészségügy más területeit támogatva szoros együttműködést alakított ki a gyöngyösi Bugát Pál Kórházzal. A gyermekosztályon fekvő, illetve oda kezelésre, vizsgálatra érkező gyermekek számára korábban játszószobát alakítottak ki, és azóta is folyamatosan gondoskodnak az ott található eszközök bővítéséről, illetve az elhasználódott kellékek cseréjéről. A játszószoba felszerelése mellett arra is volt példa, hogy az Apollo önkéntesei a diagnosztikai épület folyosóját festették ki.

  • Megosztom