Vége a Picasa-nak

Három hónapon belül leállítja asztali képszerkesztő és tároló szolgáltatását, a Picasát a Google. Már csak március 16-ig lehet letölteni a desktopos alkalmazást, ezután nem érkeznek hozzá frissítések.

 

Az Origo beszámolója szerint a változás fokozatos lesz: tárolt fotókat májusig a megszokott módon kezelhetjük a Picasa Webalbumokban, de azután nem lehet majd újabbakat feltölteni, vagy szerkeszteni.

 

A későbbiekben a Google Fotók használatát ajánlja a cég, ahol automatikusan megjelennek az eddig Picasában tárolt felvételeink. Az asztali Picasa app helyett pedig a Google Fotók asztali feltöltője kínál alternatívát.

 

Azoknak, akik továbbra sem szeretnék használni a Google Fotókat, a Google lehetővé teszi majd, hogy részben elérhetők maradjanak majd az eddigi Picasa funkciók. Egy új oldalon lehet majd megnézni, letölteni, törölni a webes albumok tartalmát, de nem lehet újakat készíteni, rendezni, vagy szerkeszteni – egyfajta archívum lesz majd. Ennél többet egyelőre még nem ismertetett a cég, az alternatíváról később ad tájékoztatást – derül ki az Origo összeállításából.

  • Megosztom