Megszüntették a Zoom.hu-t

December 21-én jelentette be a Strat-Pol Kft., a Zoom.hu internetes hírportál üzemeltetője, hogy az újság működtetését a mai nappal befejezi, és a portált megszünteti. A cég továbbra is folytatja tevékenységét, de a média és a tájékoztatási piac területéről kivonul. A Zoom.hu-n még az elmúlt napokban is jelentek meg friss hírek.

Farkas Csilla megbízott főszerkesztő a döntés kapcsán azt írta, hogy “sajnos mindössze egy ilyen közlemény az, ami ma Magyarországon bármelyik újságírónak marad, aki elveszíti az állását”. Hozzátette, hogy a Zoom.hu-t a főszerkesztőváltás és a csökkentett létszám ellenére a most állásukat veszítő újságírók nemcsak hogy a piacon tartották, de szegmensének meghatározó szereplőjévé is tették.

A Zoom.hu-nak novemberben közel 900 ezer egyedi látogatója volt és közel 5,5 millió oldalletöltést regisztráltak a portálon a DKT Rating adatai szerint.

Bár december 21-én bejelentették a portál működtetésének befejezését, azóta is kerülnek fel új anyagok a felületre, igaz ezek valószínűleg már korábban megírt cikkek.

  • Megosztom