Vb-lázban Neizer Anita

A foci vb-hez kapcsolódóan ezúttal a szakma női vezetőit kérdezzük arról, mennyire követik a világbajnokság eseményeit, van-e kedvenc csapatuk. Most Neizer Anita, a HVG.hu főszerkesztője válaszol a kérdéseinkre, akitől egyúttal megtudtuk azt is, hogy miért nem annyira hangsúlyos a portál címoldalán a foci, noha ő maga a vb lázában ég.

– Nézed-e a vb-t?

– Persze, ha tehetném, egy meccset se hagynék ki.

– Tetszik-e valamelyik játékos?

– Szerintem 2014-ben ezen a kérdésen túl kell lépni, és el kell hinni, a nők nem csak a férfiakat nézik és értékelik a pályán, sőt, még a les szabállyal is tisztában vannak. Én legalábbis nem ilyen szemmel nézem a meccseket.

– Minden meccset követsz?

– A munka miatt muszáj, de amúgy is nagy vb-lázban égek. A szerkesztőségben van egy belső tippjáték, már csak emiatt is tudnom kell, hogy éppen hol állok a mezőnyben. Bevallom, eddig egy nap volt, hogy nem az utolsó voltam.

– Mennyire foglalkoztat, hogy ki lesz a győztes?

– Minden meccsnek megvan a varázsa, de a nagy kérdés mégis az, nyer-e a kedvenc csapatod.

– Kinek drukkolsz? Ez egybeesik azzal, hogy ki fog nyerni? Ha nem, akkor ki lesz a győztes?

– Németország. A szerkesztőségben ezzel az őrületbe is kergetek sok embert, de aki ismer, tudja, nagy rajongója vagyok a német focinak. És persze, hogy a német válogatott nyer.

– Bár te magad, ahogy említetted, vb-lázban égsz, a HVG.hu címoldalán mintha nem annyira lenne hangsúlyos a vb, mint például az Indexen. Ez tudatosan alakult így, az “antifocista” olvasók érdekében?

– Ha nem is olyan látványosan van jelen a foci vb, mint az Indexen, azért nálunk is központi elem a világbajnokság. Percről-percre közvetítjük a meccseket, és minden fontos hírről beszámolunk. A vb-re külön Facebook-csoportot is létrehoztunk, hiszen a HVG-nek van a legnagyobb facebookos tábora. Tippjátékot is indítottunk az olvasóinknak, illetve mivel nálunk hagyományosan erős a vélemény műfaj, ezért indítottuk el a Brazil kör sorozatot, amiben olyan fiktív elemzők értékelik a meccseket mint Iván bá’, a tipikus magyar edző, Zsolti, a csapos, vagy Csimbókné Lajos Aranka a felcsúti játékosmegfigyelő.

Szalay Dániel

  • Megosztom