Vasúti hírek szólnak a Sláger FM-en

Újabb rádiófrekvencián érkeznek menetrendszerűen a MÁVINFORM rövid hírei.

Július másodikától a 80-as és 90-es évek könnyűzenéit felvonultató Sláger FM 103,9-es hullámhosszán is tájékozódhatnak a vonattal utazók a vasúti közlekedés legfontosabb híreiről. A MÁVINFORM rövid hírei, illetve bejelentkező munkatársai reggel a 6:30-kor, 7:30-kor és a 16 órakor kezdődő hírblokkokban adnak tudósítást a legfontosabb, főként a budapesti agglomeráció vasúti közlekedését érintő aktualitásokról.

A MÁVINFORM – amely közel 35 éve, 1984 nyara óta nyújt tájékoztatást a médián keresztül – három éve újította meg hírszolgáltatását és több rádiónak is élőben tudósít, azonban most először jelentkezik olyan kereskedelmi rádióállomáson, ahol a zenéé a főszerep.

A Kossuth Rádió Hajnal – Táj című műsora 5 óra 28 perckor a hírek előtt, egy órával később pedig a 180 perc című műsor hírei előtt, 6 óra 28 perckor kapcsolják adásba az ügyeletes kollégáikat. A Kossuthon a Délutáni Krónika hírei után 16 óra 06 perc körüli időpontban hallható a MÁVINFORM.

A Magyar Katolikus Rádió hallgatóit a nap indulásakor 6 óra 40 perckor és 7 óra 40 perckor tájékoztatják a vasúti közlekedési helyzetképről. A Karc FM hullámhosszán 7 óra 05 perckor, 8 óra 05 perckor és felvételről 16 óra 05 perckor mondják el a legfontosabb utazási tudnivalókat. Az ATV-n hetente egyszer, pénteken 7 óra 03 perckor, felvételről érkeznek az információk.

A MÁVINFORM balesetek és vasútforgalmi nehézségek esetén a jelentősebb utazási változásokról sajtóhírt ad ki az MTI-nek, valamint a helyi és országos rádióknak. Ezek a vasúti közlekedéssel kapcsolatos aktuális információk a négyszázezres letöltésű, már vonatjegy vásárlására is használható Vonatinfó mobiltelefonos alkalmazásban, valamint a MÁV-csoport honlapjának (www.mavcsoport.hu) MÁVINFORM rovatában olvashatók.

  • Megosztom