Varsóban is összecsaptak a női startupperek

A Women Startup Competition, amely a női vállalkozók és a nemek közötti egyenlőséget támogató vállalkozásokat helyezi előtérbe, ismét újabb győztes csapatokkal növelte Európa hölgy vállalkozókból álló büszkeségeit Varsóban, ahol az 5 szezon 3. elődöntője került megrendezésre.

A versenyt a Yosh.Al nyerte meg, akik a divattal foglalkozó webshopok számára nyújtanak egyedi megoldásokat. Intelligens chatbotokkal, vizuális kereső motorokkal és predektív ajánló rendszerrel személyre szabott automatizált prefrenciák és vásárlói profilok felépítésével segítenek növelni a személyre szabott értékesítések számát.

A Yosh.Al csapata 2018. szeptember 15-én Londonban versenyezhet az európai roadshow végső győzelméért, amelyet egy 5 napos képzési és mentorálási program is megelőz, a döntő, azaz a “Demo Day” előtt. Ebben az évben egész Európában megrendezésre kerülő 12 elődöntőből, a lengyel verseny harmadik helyszínként szerepelt. A verseny előtt a szerencsés csapatok másfél napos, rövid mentorálásban részesültek többek között olyan neves vállalkozók és közszereplők segítségével, mint Sylwia Gorska-Przytulska, és Jaroslaw Kuzniar az Onet program igazgatója, Inga Kasak, a Black Swan Fund Vezérigazgatója és Borys Szyc neves lengyel színház és filmszínész.

A versenyre sokszoros túljelentkezés mellett került sor, a 28 startup jelentkezőből nehéz dolga volt az online zsűrinek kiválasztani a legesélyesebb tíz jelöltet.

A tíz szerencsés hölgy aki a csapatokat képviselte, befektetőkkel, üzleti mentorok és iparági szakértőkkel telt házban prezentálhatták ötleteiket az újonnan megnyílt Mindspace Varsói coworking irodájában.

A második helyen a 1000realities csapata végzett, akik az AR és VR technológián alapuló, olyan magával ragadó interaktív alkalmazásokat és szoftvereket készítenek, amelyek minden felhasználói igényt kielégítenek.

A harmadik helyezett pedig a Nudelta végzett, akik forradalmasítanák az ügyviteli és könyveléstechnikai anyagok digitalizálási világát.

Különdíjat ajánlott fel Mindspace befektetője Mariusz Kozlowski, melyet a Fasadio nyert akik épületek újszerű digitális homlokzati kivitelezésére adnak gyors tervező és ellenőrző eszközt.

Lengyelországban európai szinten is kiemelkedően magas a női vállalkozók aránya. A 2017-es női vállalkozói Mastercard Index szerint 29,6%-os aránnyal a 54 országból a 11. helyen áll. Ez volt a második év, hogy Varsóban rendezhettük meg A Women Startup Competition elődöntőjét, öröm volt egy ilyen pezsgő startup élettel rendelkező városban segíteni a tehetségesebbnél tehetségesebb csapatok fejlődését.

A következő elődöntő április 5-6-án kerül megrendezésre Londonban, április 27-28-án pedig Budapestre látogatunk. A jelentkezés még nyitva áll azoknak a startupoknak a számára, amelyeknél az alapító tagok legalább 50%-os arányban nők vagy női ügyvezetővel rendelkeznek. A további elődöntők listáját, és a jelentkezéshez szükséges információkat a hivatalos oldalon érhetők el.

  • Megosztom