Változásokkal ünnepel a Praktika

Az októberi Praktika megjelenésével újabb mérföldkőhöz érkezett az IQ Press Kft.: 20 évvel ezelőtt ekkor jelent meg először a Praktika magazin, akkor még Házi Praktika néven. Az évforduló alkalmából a magazin megújult.

 

A kerek évforduló alkalmából a Praktika magazin kívül-belül megújult. Az új rovatszerkezeten túl a legszembetűnőbb változás a többfotós címlap.

 

A magazin főszerkesztői posztján is változás történt: 2017. szeptemberétől Palcsek Zsuzsannát bízta meg a kiadó ezzel a feladattal, akinek elsődleges célja a magazin tartalmának és az arculatának frissítése volt. „A Praktika egyedi prémium tartalma mellett a még több ötletet kapok-érzés kialakítása volt a cél a megújításnál. Az egyszerűen, kevés alapanyagból is előállítható DIY-anyagok felé fordultunk, hogy egyre több fogyasztót ösztönözzük a kreatív kikapcsolódásra.

A print mellett kiemelten fontos az év végére tervezett praktika.hu megújítása, valamint a social media-kommunikáció gyökeres megváltoztatása is, de tavasszal más, egyedülálló újítás is várható a Praktikától, ezért érdemes fókuszálni erre a rangidős és igazán kreatív magazinra!” – árulta el Palcsek Zsuzsanna, a Praktika magazin főszerkesztője.

 

Boda Ildikó leköszönő főszerkesztő, aki a nyolc éve az Otthon magazint is vezeti, a kiadó dinamikusan növekvő, jövőre új magazinokkal bővülő home&garden portfóliójának lett az irányítója.

 

A Praktika számokban:

– 20 év

– 240 megjelenés

– 6.8 millió olvasó

– több, mint 15 000 egyedi DIY ötlet

  • több, mint 1500 olvasói alkotás

A Praktika magazin 20 éves születésnapját egy komplex kommunikációs kampány kíséri, amelyben helyet kapott rádió, print és online felület, social media és játékos formában egy online kvízjáték is a kiadó ügyfeleinek.

  • Megosztom