Változások a Xeroxnál

Új vezetőt nevezett ki a vállalat élére a Xerox igazgatótanácsa. Jeff Jacobson lesz a cég vezérigazgatója, miután lezárul az a folyamat, amelynek végén a vállalat két független, nyilvánosan működő részvénytársaságként folytatja tovább a működését. Jacobson jelenleg a Xerox Technology üzletág elnöki posztját tölti be, és ezt a feladatot mindaddig ellátja, amíg a kettéválás végbemegy.

 

2016. január 29-én a Xerox bejelentette, hogy a vállalatot felosztja két független, nyilvánosan működő részvénytársaságra. Az egyik Xerox lesz, amely a Dokumentum Technológia és a Dokumentum Outsourcing üzletágakat magába foglalva végzi tovább a tevékenységét. A másik cég, a Conduent az üzleti folyamatokat támogató szolgáltatásokat biztosító vállalatként működik a jövőben. A kettéválás az idei év végére fejeződik be.

 

A Xerox vezető nemzetközi vállalat lesz a dokumentumkezelés és a dokumentum outsourcing területén a magas szintű technológiája, megoldásai és innovációi révén. A 2015-ben elért 11 milliárd dolláros bevételével a vállalat a jövőben is megbízható partnere marad a vevőinek, hozzásegítve őket ahhoz, hogy erősítsék hatékonyságukat, munkafolyamataikat és üzleti eredményeiket azáltal is, hogy jobban megismerik azt, hogyan, miért és hol dolgoznak az emberek.

 

A Conduent szintén vezető szolgáltató lesz az üzleti folyamatok területén a piaci és az állami szervezeteket támogatva abban, hogy széles skálán mozogva menedzseljék tranzakciós folyamataikat. A tavaly megközelítőleg 7 milliárd dolláros bevételt elért cég az olyan erőteljes növekedést mutató piacokra helyezi a hangsúlyt, mint a szállítás, az egészségügy, a kereskedelem és az állami szolgáltatók.

 

Az iparági veteránnak számító Jacobson 2012-ben csatlakozott a Xerox-hoz, ahol kezdetben a Nyomdaipari Üzletág elnöki posztját látta el. Két évvel később lett a Xerox Technology elnöke. Ebben a pozícióban ő volt a felelős a globális stratégia megalkotásáért, az értékesítési lánc működéséért, a marketingért, a technikai szolgáltatásokért, az ügyfélszolgálatért, a termékfejlesztésért, a gyártásért és a forgalmazásért. Mielőtt belépett a Xerox-hoz, a digitális ofszet nyomtatási megoldásokat kínáló Presstek elnöke és vezérigazgatója volt, ahol a nevéhez fűződik a vállalat világméretű terjeszkedésének a levezénylése.

  • Megosztom