Változás az Allianz-nál

Az Allianz kelet-közép-európai leányvállalatai mintegy 10 millió eurós beruházással közös adatközpontot hoztak létre Frankfurtban, a központhoz év végig csatlakoznak, használatáért pedig jóval kevesebbet fizetnek, mint amennyibe egy-egy önállóan működtetett, hasonló egység kerülne.

 

A központ a leányvállalatok tulajdonában van, amelyet azonban a létrehozásában is közreműködő T-Systems működtet – írja az MTI.

Az Allianz Hungária 2 millió euróval járult hozzá a beruházáshoz, az összeg 2 év alatt térül meg, miközben a folyamatos használatból származó megtakarítás eléri a 30 százalékot. A magyar cég évi 3 millió eurót takarít meg ahhoz képest, mintha egy saját működtetésű és csak a magyar céget kiszolgáló központot tartana fenn.

 

Az Allianz Hungária adatközpontjának egyes elemei 2012-re elavultak, így választani kellett: vagy saját új központot hoz létre a társaság, vagy csatlakozik az Allianz csoport által amúgy is preferált, frankfurti központhoz.

 

A megoldás az lett, hogy a régió 8 országában – Magyarországon kívül Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában, Horvátországban, Romániában, Bulgáriában és Oroszországban – működő Allianz leányvállalatok egy saját központot hoztak létre Frankfurtban. A T-Systems ehhez megvásárolta – a tagok befizetéseiből – a hardvert, amely így olcsóbb volt, mintha az egyes cégek maguk vásároltak volna a saját szükségletükre.

 

A T-Systems telepítette például a nagy sávszélességű kapcsolatot is, illetve működteti a rendszert, beleértve a dolgozók képzését is. Ezekért használati díjat kap a tagoktól. Így mindenki annyit fizet, amennyit használja a rendszert.

 

Egy másik előnye a központnak az, hogy míg a nemzeti rendszereket a csúcs-igénybevételhez kell tervezni, addig a közös rendszerben a használat kiegyenlített.

Magyarország már tavaly ősszel csatlakozott az új központhoz és a novemberben indult kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) kampány már ezen keresztül zajlott, zökkenőmentesen.

Az utolsó ország az év végéig kapcsolódik a rendszerhez – olvasható az MTI beszámolójában.

 

  • Megosztom