Változás a Népszabadságnál

A Népszabadság 2020-ig tartó innovációs stratégiájának részeként a nyomtatott lap után 2016-ban megújul, és önálló szerkesztőséget kap a Népszabadság digitális felülete, a nol.hu. Július 1-jével Bordás Gábor irányítja a vezető közéleti márka online szerkesztőségét, feladata továbbá első körben a nol.hu megújításához szükséges újságíró gárda felállítása.

A 38 éves szakember másfél évtizedes szakmai tapasztalattal, felelős szerkesztőként érkezik a nol.hu-hoz: 2001-től 2014-ig az Origónál dolgozott, ahol újságíróként, rovatvezetőként, 2012-től pedig felelős szerkesztőként tevékenykedett. Nevéhez fűződik az, hogy a 2010-es labdarúgó-világbajnokság vagy a 2012-es olimpia alatt az általa vezetett sportrovat érte el a legjobb látogatottsági eredményt a magyar piacon. Bordás az utóbbi két évben a Vs.hu felelős szerkesztője és a magazinrovat vezetője volt, emellett részt vett több projektfejlesztésben.

A Népszabadság 2020-ig tartó innovációs stratégiájának első lépéseként a lap május 28-án külsejében és tartalmában is megújult. A Népszabadság programjának ugyanakkor kiemelt eleme a nol.hu újrapozícionálása és a digitális jelenlét markáns növelése. Ennek részeként a nol.hu – amelynek önálló szerkesztőségéhez már júniusban csatlakozott az index.hu-tól érkező Spirk József – hamarosan további újságírók szerződtetését jelenti be.

Elődje, Komáromi Gergely másfél évig vezette a Népszabadság Online-t, és július 1-jével saját kérésére távozik posztjáról.

  • Megosztom