Változás jöhet az MTVA élén

Távozik az MTVA vezérigazgatói pozíciójában Vaszily Miklós az Index információja szerint. A 24.hu beszámolója szerint Vaszily valószínűleg annak a formálódó jobboldali médiaholdingnak lesz majd a vezetője, amiről először a 444.hu írt.

Vaszily Miklós távozásának híre már tavaly novemberben is felröppent, viszont akkor még tévesnek bizonyult ez az információ. Az MTVA vezérigazgatója egyelőre nem reagált az Index megkeresésére.

Vaszily Miklós 2015. augusztusa óta dolgozott a közmédia vezérigazgatójaként, előbb megbízottként, majd 2016 októberében véglegesítették. Vaszily 1996-ban végzett a Budapesti Közgazdasági Egyetemen, 1997-ben pedig az ELTE jogi karán diplomázott. 2001-től a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. vezérigazgatója volt, 2005-től az Index.hu Zrt. vezérigazgatója lett.

2007-től a társaságok vezetése mellett a tulajdonos Közép Európa Média Zrt. vezérigazgató-helyettesi tisztjét és igazgatósági tagságát is betöltötte. 2010 februárjától 2014 novemberéig az Origo Zrt. vezérigazgatója volt.

A 24.hu információi szerint a formálódó új médiaholding alá tartozhat majd a megyei lapokat kiadó, Liszkay Gábor által igazgatott (és Mészáros Lőrinc által tulajdonolt) Mediaworks, valamint a jobboldali televíziók, rádiók, feltehetően a Ripost című bulvárlap és az Origo is.

  • Megosztom