Változás az Index vezetésében

Megerősítették az Index.hu szakmai irányítását, a portál belülről választott új vezetőket. Munk Veronika a politika rovat újságírója ezentúl főszerkesztő-helyettesként dolgozik tovább, míg az eddigi tartalomfejlesztési vezetőt, Szabó Zoltánt stratégiai- és kreatív igazgatónak kérték fel.

Mindkét vezető az Indexnél kezdte szakmai pályafutását, mindketten szinte a kezdetektől, azaz 2002 óta dolgoznak a lapnál. Szabó Zoltán feladata a cég jövőjének stratégiai tervezése, a tartalomelőállítás átalakításának előkészítése lesz az elkövetkező időszakban, illetve az Index támogatói kampányát szervezi újjá. Munk Veronika főszerkesztő-helyettesként az olvasókkal való kapcsolattartást és a döntés-előkészítést modernizálja majd, emellett az Index külföldi szakmai kapcsolatait fejleszti – írja közleményében a portál.

“Olyan kiváló szakemberekkel erősítettük meg a vezetőséget, akiknek határozott víziójuk van arról, mitől lesz sok év múlva is a legmeghatározóbb platform az Index Magyarországon, és nem mellékesen, akik nélkül az Index ma nem lenne az, ami” – fogalmazott Pusztay András vezérigazgató.

Munk Veronikának élete első munkahelye az Index, 2002 óta dolgozik a lapnál. Előbb a tech-tudomány, majd 2006-tól a politika rovat újságírója. Tudatosan készült újságírónak, szociológia és média szakokon végzett az ELTÉ-n, ott is doktorált médiatudományból 2014-ben. Azóta újságírást is tanít az ELTE Média szakon. Újságírói munkájának fontos része, hogy egy alapos cikksorozat után 2017-ben könyvet írt a Németországban dolgozó magyar szexmunkások életéről Kéjutca címmel.

Szabó Zoltán szintén az Indexnél dolgozik már 2002 óta. Kulturális újságíróként kezdte, nevéhez fűződik a Comment:com tévékritikai blog elindítása, 2011 és 2014 között pedig a kultúra rovatot is vezette. 2014-ben a Blog.hu tartalmaiból válogató Index2 felelős szerkesztőjének nevezték ki, majd az Index.hu tartalomfejlesztési vezetője lett, ő vezette le a lap legutóbbi dizájnváltását. Nevéhez köthető az Index “Nincs másik” kampánya, ami a magyar piacon egyedülálló módon kilenc hónap alatt több mint 200 millió forintot gyűjtött össze a független újságírás támogatására. Külsősként több mint egy tucat heti- és havilapban publikált, óraadó tanárként pedig tanított újságírást többek közt a Színház és Filmművészeti Egyetemen. Az Indexhez egy nyolc hónapos alkotói szabadság után júliusban tért vissza.

  • Megosztom