Változás a határokon átívelő és az utazással kapcsolatos fizetés terén

Olyan innovatív, utazással kapcsolatos, a digitális fizetéseket előnyben részesítő megoldások válnak elérhetővé a Visa ügyfelei és partnerei számára, mint a többdevizás pénztárca és a valutaárfolyamok valós idejű értesítései. A Visa Inc. és a Currencycloud megállapodása elősegíti a határokon átívelő és az utazással kapcsolatos fizetések további innovációját.

A Visa ügyfeleinek, banki- és FinTech partnereinek mostantól lehetősége nyílik a Currencycloud felhőalapú fizetési platformjának használatára, amely az ügyfeleknek olyan szolgáltatásokat nyújt, mint a többdevizás pénztárca és a valutaárfolyamok valós idejű értesítései. A Visa számlabirtokosok könnyebben boldogulnak külföldi utazásaik során, köszönhetően pénzügyeik nagyobb átláthatóságának és kontrolljának.

“Manapság minden ötödik fizetés határon átnyúló tranzakció, függetlenül attól, hogy a fogyasztó nemzetközi úton tartózkodik vagy egy nemzetközi eladótól vásárol online” – mondta Charlotte Hogg, a Visa Európáért felelős vezérigazgatója. “Célunk, hogy továbbra is segítsük ügyfeleinket a gyors, egyszerű és kényelmes határokon átnyúló fizetések iránti növekvő igények kielégítésében, és megkönnyítsük a Visa kártyatulajdonosok számára pénzügyeik kezelését utazás közben. Együttműködésünk a Currencycloud-val pontosan ezt teszi lehetővé ügyfeleinknek, azáltal, hogy olyan innovatív, versenyképes, digitális fizetéseket előnyben részesítő megoldásokat kínálunk, amelyek az ügyfeleknek és a kártyatulajdonosoknak nagyobb kontrollt nyújtanak digitális fizetéseik felett otthon és külföldön egyaránt.”

„A Currencycloud célja, hogy megszüntesse a nemzetközi fizetések bonyolultságát” – tette hozzá Mike Laven a Currencycloud vezérigazgatója. „A bankokon egyre nagyobb a nyomás, hogy jobb felhasználói élményt nyújtsanak az egyre összekapcsolódóbb világban, a Visával való partnerségünk pedig lehetővé teszi számunkra, hogy ezt magas szinten teljesítsük. Vezető alkalmazásprogramozási interfészeink (API) biztosítják a nemzetközi tranzakciók ellenőrizhetőségét és átláthatóságát. Ezt az értéket kombinálva a Visa elérésével egy jobb külföldi fizetési élményt teszünk lehetővé a fogyasztók új generációi számára.”

A nemzetközi fizetések piaca továbbra is növekszik, 2020-ra a határokon átívelő e-kereskedelem várhatóan 900 milliárd USD-t fog elérni, ami a globális e-kereskedelmi piac több mint egyötödét teszi ki. A Visa és a Currencycloud együttműködése azokra a megoldásokra fókuszál, amelyek megszüntetik azokat az akadályokat, hogy a fogyasztók hogyan, hol és mikor fizethetnek külföldön, vagyis teljes nyugalomban használhatják Visa kártyájukat bármikor.

Az együttműködés elsődleges célja, hogy a Currencycloud fejlesztőbarát platformja rendelkezésre álljon és lehetővé tegye az utazáshoz szükséges deviza előre megvásárlását,

és a devizaárfolyamok valós idejű értesítését, amennyiben a kártyatulajdonos külföldön használja Visa kártyáját.

Ez a Visa legújabb partnersége a pénzforgalmi ökoszisztéma egyik innovátorával. A Visa, mint globális fizetési technológiákat szolgáltató vállalat, nagyra tart mindenfajta technológiát, különösen azokat, amelyek a Visa ügyfelei és azok fogyasztói számára potenciálisan képesek a digitális fizetések előmozdítására. A Visa a közelmúltban együttműködést kötött többek között a Minna, a Bankable, Klarna és a solarisBank vállalatokkal.

  • Megosztom