Válassza meg az év könyvét!

A tavalyi sikerre alapozva idén ismét az interneten szavazhatnak a Libri olvasói kedvenc könyveikről. Az Aranykönyv-díjjal kitüntetett alkotások mellett a szavazók is értékes nyereményekkel gazdagodhatnak.

„Mindenki olvas” – Ezzel a szlogennel indította útjára a Libri Könyvkereskedelmi Kft. tavaly az Aranykönyv-díjat, mely a közönség szavazatai alapján az ország kedvenc olvasmányait tüntette ki.

Az Aranykönyv mozgalom elmúlt évi sikerére alapozva az üzletlánc idén ismét arra buzdítja a Könyvimádókat, hogy szavazzanak kedvenceikre 5+1 kategóriában.

 

A 2009-es tapasztalatokra építve idén több újításra is sor került. A szervezők a meglévő 5 kategória mellett külön kategóriát indítottak az úgynevezett klasszikus műveknek (pl. kötelező irodalom), emellett fordulónként több időt biztosítanak a szavazóknak kedvenceik dobogóra juttatására.

 

Idén hat kategóriában szavazhatnak a Libri olvasói a legjobb magyar és külföldi könyvekre a www.libri.hu/aranykonyv oldalon, valamint az iwiw.hu, és a facebook.hu közösségi oldalakon is:

szépirodalom, szórakoztató irodalom, gasztronómia, ismeretterjesztő, gyermek- és ifjúsági könyvek, valamint klasszikusok.

 

Minden fordulóban értékes ajándékokat sorsolnak ki a szavazók között: 3 darab 50 000 Ft értékű utazási utalvány a www.szallas.hu felajánlásával, valamint 60 darab1000 Ft értékű Libri utalvány talál majd gazdára.

 

A tavalyi szavazás alapján a 2009-es év díjazottjai:

 

Rácz Zsuzsa: Állítsátok meg Terézanyut!

J. R. R. Tolkien: A Gyűrűk Ura I-III.

Szabó Magda: Abigél

Jane Austen: Büszkeség és balítélet

Szerb Antal: A világirodalom története

Steven Ray Schneider: 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz

Fekete István: Vuk

J. K. Rowling: Harry Potter és a Bölcsek Köve

Frank Júlia: Óriás szakácskönyv

Jamie Oliver: Jamie természetesen

  • Megosztom