Vajon ki lehet a Mediaworks vevőjelöltje?

Piaci információk szerint közeleg az idei év egyik legnagyobb média tranzakciója. A PLT Mediaworks általi felvásárlását azonban minden bizonnyal megelőzi a Mediaworks tulajdonosváltása.

Információink szerint hamarosan tulajdonosváltás lehet a Mediaworksnél. A kiadó jelenleg Heinrich Pecina osztrák üzletember tulajdona, de egyre biztosabbra vehető, hogy nem az ő tulajdonlása alatt kerül sor az idei év várhatóan legnagyobb magyar médiapiaci tranzakciójára.

Információink szerint is a 168 óra által már korábban megírt 20 millió forint jegyzett tőkével alapított Opimus Press Zrt. lehet a Mediaworks vevője, amely az Opimus Group Nyrt. tulajdonában van, és áprilisban 20 millió euró (6,2 milliárd forint) zártkörű sikeres kötvénykibocsátást hajtott végre.

Az Opimus Gorupmál egyébként találunk a médiapiacon igencsak jártas szakembert. Úgy tudjuk, Mátrai Gábornak is lehet szerepe az esetleges tranzakcióban vagy azt követően. A szakember 2009-től stratégiai tanácsadóként dolgozott, az RTL Klub vezérigazgatójának tanácsadója volt és egyéb munkái mellett szakmai tanácsokat adott a RTL csoporthoz tartozó tematikus televíziós csatornák átszervezéséhez, újrapozicionálásához is, majd 2010 augusztusától, 2013 szeptemberéig a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Hírközlési elnökhelyetteseként az Elnök általános helyettese volt.

Amennyiben egyébként a tranzakció megvalósul, és a Mediaworks felvásárolja a PLT-t, egy több mint 24 milliárd forintos árbevételű médiabirodalom jöhet létre. Ennél jelen pillanatban csak az RTL ér el nagyobb bevételt a Magyarországon működő összes médiacég közül. A lapkiadók közül pedig messze a legnagyobb cég alakul meg.

  • Megosztom