Utoljára vásárolhatunk itthon Ladát

A LADA márka új autó forgalmazása bizonytalan ideig felfüggesztésre került. A szerviz, alkatrész és garanciális tevékenység továbbra is zavartalanul folytatódik.

A LADA márka korábban a Renault-Nissan Szövetség többségi tulajdonába került. A Szövetség globális stratégiájának kialakításakor eldőlt, hogy a Szövetség a LADA márka modelljeit nem európai forgalmazásra szánja. Ennek következtében a LADA gyár az Európai emissziós normáknak megfelelő modellek gyártását leállította és így az európai import lehetősége is megszűnt. Jelenleg az utolsó készletes darabok kiárusítása folyik, és további készlet nem érkezik.

A LADA Hungary Kft. a Duna Autó Csoport része. Az együttműködési szerződést az AutoVAZ-zal szinte pontosan öt évvel ezelőtt 2015. július elsején írta alá Ormos István tulajdonos vezérigazgató és Bo Andersson a LADA akkori elnöke Togliattiban. A tényleges magyarországi értékesítés 2015 év végén indult meg és a tevékenység négy éve alatt közel 4000 új LADA talált gazdára. Erre az időszakra esett a LADA gyökeres modernizációja és az új fejlesztésű LADA Vesta változatainak piaci bevezetése is.

Az újautó értékesítésre vonatkozó korábbi információk lekerülnek a lada.hu honlapról, és a magyar LADA tulajdonosok számára alkatrészellátási funkciókat dolgoznak ki. Az országos márkaszerviz-hálózat továbbra is áll a Ladások rendelkezésére szerviz és garanciális szolgáltatásokkal.

  • Megosztom