UPC-segítség a biztonságosabb netezéshez

Háromperces videóban ad tippeket a UPC ahhoz, hogyan lehet biztonságosabbá tenni a gyermekek számára az internetezést. A film segítségével a szülők a puszta kívülállás vagy aggódás helyett el tudnak beszélgetni gyermekükkel a tapasztalataikról és támogathatják, irányítgathatják őket a lehetséges veszélyek felismerésében és abban, hogy jobban megvédhessék magukat az interneten.

 

A Biztonságosabb Internet Napján a UPC az európai Insafe hálózat anyaszervezetével, a European Schoolnettel és az Európai Bizottsággal együttműködésben tájékoztató kisfilmet tett közzé a szülők számára a gyermekek internetes biztonságáról. A “Kivel beszélgetnek gyermekeink a neten?” című háromperces rajzos videofilm egy sorozat első részeként segítséget kíván nyújtani a szülőknek ahhoz, hogy elsajátítsák és tovább fejlesszék a gyermekeik internetes biztonságához szükséges ismereteiket.

 

Az animációs film praktikus tanácsokat nyújt a nyílt szülő-gyermek párbeszédhez olyan témákban, amelyekkel a fiatalok szembesülhetnek az internet használata során (Magánszféra a közösségi oldalakon, Online játékok, Weboldalak blokkolása , Webes veszélyek, Online barátkozás, Idegenekkel való találkozás, A személyes adatok védelme, A netes hírnév). A megjelenített nyolc témakörről részletesebb leírást és gyakorlatias tippeket is kaphatnak a szülők a kisfilmet kiegészítő, letölthető tippgyűjteményekben.

 

A “Gyermekek digitális világa” című sorozat első részeként elkészült videóban bemutatott tények és információk az Európa-szerte 25 ezer gyermek és felnőtt megkérdezésével elvégzett EU Kids Online felmérés tanulságain alapulnak. A tájékoztató anyagot támogatásáról biztosította az Európai Bizottság, az Európai Unió Családi Szervezeteinek Konföderációja és az EU Kids Online is. A tájékoztatót a UPC/Liberty Global távközlési szolgáltató vállalatcsoport szolgáltatási területein, összesen 12 országban teszik elérhetővé, több nyelven, köztük idehaza magyarul is.

 

A kisfilm és a tippgyűjtemények itt találhatóak.

  • Megosztom