Ünnepelt a Viasat

A Viasat Nature dokumentumfilm-sorozataiban sokszor feltűnő, világhírű természettudós, Sir David Attenborough május 8-án ünnepli 90. születésnapját. Munkássága előtt tisztelegve a csatorna “Vízalatti világ” témában rajzpályázatot hirdetett, melyet egy különleges rendezvénnyel zárt a Tropicariumban.

 

„Szerettük volna, ha minél több gyerekhez és családhoz eljut Sir David Attenborough úttörő és kiemelkedő munkássága, hiszen az elismert természettudós több, mint 50 éve készít természetfilmeket, melyek közül számos a Viasat Nature műsorán is látható” – nyilatkozta Aradi Gabriella, a Viasat dokumentumcsatornák marketingfelelőse. A legalább 31 díszdoktori címet szerzett tudós munkájának jelentőségét a brit királynő is elismerte azzal, hogy 1985-ben lovaggá ütötte, sőt Sir David Attenborough még egy új hangyászsün fajt is felfedezett, melyet az ő neve után neveztek el, ez az Attenborough-hangyászsün.

 

A rajzpályázatra egyébként több mint 370 alkotás érkezett, melyből a 90 legjobbat egy kiállítás keretében is megtekinthették az érdeklődők az április 24-i rendezvényen. A ‘Viasat Nature nap a Tropicariumban’ sok programot és látványosságot ígért minden érdeklődőnek, akik szerették volna izgalmasan eltölteni ezt az esős, szeles vasárnapot. A látogatók 10 és 19 óra között a Tropicarium Cápateremében tematikus kézműves foglalkozásokon vehettek részt, különleges idegenvezetéssel körbejárhatták a termeket, és készíttethettek arcfestést és csillámtetoválást is.

 

  • Megosztom