Ünnepel a UPS

 

A UPS augusztusban ünnepli európai működésének 40 éves fennállását. A cég 1976-ban lépett ki Észak-Amerika határain kívülre; ebben az évben elindította nyugat-németországi leányvállalatát, majd innen terjeszkedett tovább a világ minden pontjára.

 

A UPS eredetileg kisebb operációval, mindössze kétszáz dolgozóval, százhúsz szállítójárművel és húsz létesítménnyel indult. Azonban ez a kezdeti felállás jelentette a cég példátlan globális terjeszkedésének bázisát, melynek köszönhetően ma a UPS Europe több mint 45.000 dolgozót alkalmaz, 14.000 járművet és 400 csomagszortírozó létesítményt működtet. Emellett 16.000 UPS Access Point™ helyszín is található kontinens szerte, ahol az ügyfelek leadhatják vagy felvehetik csomagjaikat.

 

“Európa mára az Amerikán kívüli üzletünk 50 százalékát adja, és ez az egyik leggyorsabban növekvő régió a UPS hálózatában. A korábbi döntésünk alapján 2014-től 2019-ig összesen két milliárd dollár ruházunk be Európában” – mondta Nando Cesarone, a UPS Europe elnöke.

 

1985-ben Németország után a UPS öt további európai országot – Franciaországot, az Egyesült Királyságot, Belgiumot, Luxemburgot és Hollandiát – kapcsolt össze az Egyesült Államokkal. Egy éven belül a cég további tíz európai országot adott hozzá a kiszolgált országok portfóliójához. A UPS Magyarországon először 1989-ben kezdte meg szolgáltatásának nyújtását.1989 és 1997 között a UPS egy szerződéses partneren keresztül volt jelen az országban, 1997-ben építette ki helyi operációját.

 

Ma a UPS Európában összesen 56 országban és területen segít a cégeknek eljutni ügyfeleikhez a kontinensen vagy a világon bárhol.

 


Tags: ,

  • Megosztom