Ünnep jön a turizmusban is

Alaposan megdobja a holnap kezdődő négynapos hosszú hétvége a hazai szállodák forgalmát, a hotelek többsége 80-90 százalékos foglaltsággal számol.

Az egy hete enyhébbre fordult idő is megdobta a foglalási kedvet – jelezte a Világgazdaság megkeresésére Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke. Az üzleti napilag összeállítása szerint Húsvétkor valószínűleg telt ház lesz a hazai szállodákban, de a következő napok vendégforgalma is szépen mutat a hosszú hétvége nélkül nehezen értékesíthető márciusban.

A Szallas.hu legutóbbi előrejelzése szerint a mostani hosszú hétvégén Budapest, Eger és Hajdúszoboszló lesz a legnépszerűbb célpont, a legkedveltebbek a négycsillagos wellness-szállodák. A szállásfoglaló oldal adatbázisa szerint átlagosan 52,6 ezer forintot költenek az utazók a hosszú hétvégén, a SZÉP-kártyával pihenők viszont 67,5 ezer forintot. A tipikus vendég hosszú hétvégén 2,3 éjszakát tölt a szálláson, az átlagos vendégszám 2,9 fő, vagyis a családok is szívesen útra kelnek.

A csapadékos és fagyos hétvége is a wellness és a zárt téri programok felé tereli majd az ünnepi vendégforgalmat, de szállásfoglalás lemondására okot adó időjárás nem várható – olvasható a Világgazdaság összeállításában.

  • Megosztom