Uniós alappal védhetik szellemi tulajdonukat a kkv-k

Hétfőtől a kis- és közepesvállalkozásokat (kkv-k) 20 millió eurós támogatási alap segíti szellemitulajdon-jogaik védelmében az Európai Bizottság bejelentése szerint.

A támogatási program keretében igényelhető finanszírozás révén az uniós vállalkozások hatékonyabban tudnak érvényt szerezni jogaiknak – írja az MTI az EB tájékoztatása alapján.

Az új program visszatérítés formájában biztosít pénzügyi támogatást a vállalkozásoknak, cégenként legfeljebb 1500 euró értékben. A támogatás a szellemi tulajdonnal foglalkozó hivatásos auditorok által nyújtott szolgáltatások igénybevételét, valamint védjegyek és formatervezési minták bejelentését könnyíti meg a cégek számára.

Idén öt pályázati fordulóban lehet majd támogatást igényelni, amelyek közül az első hétfőn indult. A követelményekről, a határidőkről és egyéb tudnivalókról az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) magyar nyelven is elérhető weboldala ad tájékoztatást. A támogatási alap működését az Európai Bizottság és az EUIPO támogatja.

  • Megosztom