Újságokat vett a PLT és a HVG anyacége

A Funke Mediengruppe kilenc németországi sajtóterméket vásárolt meg az Axel Springertől.

A Funke Mediengruppe megvásárolja a magyarországi lapokat is kiadó Axel Springer vállalat kilenc németországi sajtótermékét, köztük regionális napilapokat, magazinokat és műsorújságokat – tájékoztatott Szabó Miklós, a PLT ügyvezetésének elnöke.

A csütörtökön bejelentett, 920 millió eurós, jogilag kötelező érvényű előszerződés az ügyvezető igazgató szerint jól mutatja a Funke médiacsoport elkötelezettségét a nyomtatott sajtó jövője iránt, szoros kötelékben a digitális kiadásokkal. A jövőben a Berliner Morgenpost és a Hamburger Abendblatt regionális lapok, a berlini és hamburgi hirdetési újságok, valamint a Hörzu, TV Digital, Funk Uhr, Bildwoche, TV Neu, BILD der Frau és a Frau von Heute magazinok egészítik ki a cég portfólióját.

„A vállalatcsoport meggyőződése, hogy a tulajdonukban lévő regionális újságok, digitális termékek a minőség és a gazdaságosság védjegyével készülnek, ez a sikerességük záloga. Az üzletkötéssel új perspektívák nyílnak a cégcsoport előtt Németországban és Magyarországon egyaránt” – tette hozzá Szabó Miklós.

Az Axel Springer célja az eladással az volt, hogy a jövőben nagyobb hangsúlyt tudjanak fektetni a digitális termékeikre. A Springer csak a Bild és a Die Welt lapcsaládot tartotta meg. Az eladott újságok amúgy nyereségesek voltak, hiszen 512 millió eurós árbevételt és 95 millió eurós nyereséget produkáltak.

A Funke Mediengruppe a Pannon Lapok Társaságának tulajdonosa, illetve többségi részesedése van a HVG Kiadóban is.

  • Megosztom