Újraindult az ásványvíz-kitermelés

A FuturAqua Nyrt. több mint egyéves előkészítést követően újraindította ásványvíz-kitermelését alapi üzemében. A nettó 140 millió forintos beruházásnak köszönhetően a fenntarthatóság jegyében visszaváltható, 0,33 literes üvegpalackokban kerülhetnek piacra prémiumkategóriás ásványvizei.

A tavaly megkezdett beruházás során a cég bővítette az alapi palackozóüzemet, valamint megújította külső környezetét. Így a terület kamionok fogadására is alkalmassá vált, valamint megújult a csarnok vasszerkezete.

Emellett felújították, illetve átalakították, üvegmosó és -öblítő rendszerrel, valamint szaturáló géppel szerelték fel a palackozó gépsort, ezáltal a vállalat környezettudatos gyártóként visszaváltható, 0,33 literes, egyedi üvegpalackokba tölti szénsavas és szénsavmentes ásványvizeit. A termékeket szintén egyedi és visszaváltható fa- vagy műanyag rekeszekben juttatja el vásárlóikhoz.

A társaság az alapi palackozóban naponta nyolc óra alatt 10 100 üveg ásványvizet tud előállítani. A FuturAqua ásványvizeket a vállalat elsősorban a magyarországi kis- és nagykereskedelemben, hazai áruházláncokban, továbbá a vendéglátásban értékesíti majd.

A FuturAqua Nyrt. árbevétele tavaly 16 millió forint volt, az azt megelőző évben meghaladta a 23 milliót. Az adózott eredménye 2018-ban 11 millió forint volt, ezzel szemben 2019-ben 44 milliós veszteséggel zárt – írta az MTI.

  • Megosztom